Zamana karşı yarıştılar

Zamana karşı yarıştılar

Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2019 KKTC Zamana Karşı Şampiyonası Pazar günü yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından 2019 yarış takvimi çerçevesinde yapılan 2019 KKTC Zamana Karşı Şampiyonası Yarışı 22 Eylül Pazar günü tamamlandı.

İddialı sporcular, bu hafta yine şampiyon unvanını almak için mücadele ettiler. Argonya’da start alan yarış tüm kategoriler için 18 kilometrelik tek parkurda gerçekleşerek yine Argonya’da sona erdi. 7 farklı kategoride zamana karşı şampiyonları açıklandı. Geçen haftaki yol şampiyonlarının ardından, zamana karşı şampiyonluk formalarını giyen sporcular, önümüzdeki sezon boyunca time trial yarışlarında formalarını taşımaya hak kazandılar.  

 

Hançerli genel klasmanda birinci

Velocypri Takımından Şevket Hançerli 25 dakika 15 saniyelik zamanıyla, genç kategori şampiyonluğunun yanında, genel klasman birinciliğini de elde etti.

22 Eylül 2019 yılı zamana karşı şampiyonası organizasyonu, şampiyonaya girmeye hak kazanan 35 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Pazar sabahı 7:00’de en az puana sahip olan sporcuyla start alan yarış, 1’er dakikalık aralarla en fazla puanı olan sporcuya kadar sorunsuz ilerledi, son sporcunun finiş çizgisine ulaşmasıyla başarılı bir şekilde sona erdi.  Şampiyona ayı olarak belirlenen eylül ayında gerçekleşen ikinci etkinlik, yine tüm bisikletseverleri heyecanlandırdı.

 

Kategorilerinde birinciler

Ferdi sporcu İlker Ercen, büyük erkek kategorisinde zamana karşı şampiyonu olurken, genel klasmanda 5 saniyelik farkla ikinciliği elde etti.

Büyük ve genç kategorilerinin yanında Master 1 kategorisinde 26 dakika 59 saniyeyle A Takımından Kemal Avcı, Master 2 kategorisinde 27 dakika 5 saniyeyle NHG Takımından Ersan Karayeğen, Yıldız A kategorisinde 27 dakika 58 saniyeyle MGA Takımından Çağın Tosun, Yıldız B kategorisinde 31 dakika 2 saniyeyle A Takımından Salih Konar ve Kadın kategorisinde 32 dakika 31 saniyeyle A Takımından Yağmur Aydındağ şampiyon oldu. Aynı zamanda 2019 yol şampiyonu olan Ersan Karayeğen, Çağın Tosun ve Salih Konar, bu yarışla birlikte çifte şampiyonluk kazandılar.

 

Sezon dağ bisikleti yarışı ile tamamlanacak

Sporculara kürsüde ödülleri yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi. Kuruldan verilen bilgilere göre iki şampiyonanın ardından, dağ şampiyonasıyla birlikte tüm etkinlikler tamamlanacak. Dağ bisikleti şampiyonası 29 Eylülde Girne-Lefkoşa anayolunda bulunan Meclis Ormanı’nda yapılacak. Bunun yanında Federasyon, 16-17 Kasım tarihinde lisanslı, lisanssız dileyen tüm sporcuların katılabileceği ve bisiklet festivali havasında gerçekleştirilecek Gran Fondo yapılacağı belirtildi.

 


İlk 3:

Büyük Erkek:

1) Hüseyin İlker Ercen (Ferdi)

2) Tuğberk Kopca (Velocypri)

3) Soner Akbaş (Green Pedal)

 

Genç Erkek

1) Sevket Hançerli (Velocypri)

2) Altan Yavuz (Velocypri)

3) Berk Hançerli (Velocypri)

 

Yıldız A

1) Çağın Tosun (MGA)

2) Yıldıray Pekmez (MGA)

3) Mehmet Çağlar Çakır (Green Pedal)

 

Yıldız B

1) Salih Konar (A Takımı)

2) Hasan Hoca (Green Pedal)

3) Emre Kaplan (MGA)

 

Master 1

1) Kemal Avcı (A Takımı)

2) Şevket Türel (NHG)

3) Mehmet Sevinç (A Takımı)

 

Master 2

1) Ersan Karayeğen (NHG)

2) Cüneyt Göçer (MGA)

3) Mehmet Beyaz (NHG)

 

Kadın

1) Yağmur Aydındağ (A Takımı)

2) Sevim Yıldız (MGA)

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.