Yiğitcanlı Türkiye beşinci

Yiğitcanlı Türkiye beşinci

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu’nun yer aldığı Türkiye Milli Takımı, Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Ligi’ni beşinci tamamladı.

A+A-

Norveç’in Sandnes şehrinde düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesinde elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu’nun da yer aldığı Türkiye Milli Takımı, organizasyonu beşinci olarak tamamladı.

Cuma gününden Pazar gününe kadar 40 branştan müsabakaların yapıldığı 1. Lig’de Yiğitcanlı Türkiye elde ettiği 245 puanla beşinci oldu.

 

4x100 metrede birinci olmuştu

Yiğitcan Hekimoğlu’nun yer aldığı ve son adam olarak yarıştığı 4x100 metre branşında Türkiye 39.46’lık derece ile birinci olma başarısı göstermişti. Türkiye erkeklerde 400 metre engelli ve yüksek atlama branşlarının ardından 4x100 metre branşında maksimum puan elde etmişti.

 

Portekiz şampiyon olarak terfi etti

Yeni statü çerçevesinde Süper Lig’e bir takımın terfi edeceği 1. Lig’de Portekiz elde ettiği 302 puanla ilk sırada yer alarak şampiyon oldu. Belarus’un 281 puanla ikinci, Norveç’in 269 puanla üçüncü olduğu ligde Hollanda 259 puanla dördüncü oldu. Bu netice sonrasında Portekiz, 2021’de düzenlenecek olan liglerde Süper Lig’de yer almaya hak kazandı.

Üç gün süren yarışmalarda Türk atletler, branşlara bakıldığında 4 birincilik, 3 ikincilik, 2 de üçüncülük elde ettiler.

 

Kıbrıs 3. Lig’e düştü

Avrupa Takımlar Şampiyonası 2. Ligi’nde yer alan Kıbrıs Cumhuriyeti ise 3. Lig’e düştü. Liginde 260 puan toplayan Kıbrıs, 12 takımlı ligde 9’uncu olarak son beş takım arasında yer aldı ve bir alt lige düştü.

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.