YDÜ yoğun tempoda

YDÜ yoğun tempoda

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nin son şampiyonu YDÜ, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nin son şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), yeni sezon hazırlıklarında 1 ayı geride bıraktı. 2 Eylül’de başlayan çalışmalar kapsamında kondisyon, ağırlık ve şut idmanları ile birlikte haftada 9 çalışmayı bulan YDÜ Basketbol Erkek Takımı’nda yoğun tempoya rağmen keyifler yerinde. Bu yıl kadroda yer alacak ABD’li oyuncular Darryl Palmer ve Lashard Anderson, 12 Eylül’den beridir takımla çalışmalarda yer alıyor.

 

Kıryağdı: “Bu sezonki idman sistemimiz profesyonelliğe daha yakın”

YDÜ Koçu Halit Kıryağdı, bu sezon da tüm kupalara talip olduklarını ifade ederek, çalışmaların seyrinden memnun olduğunu açıkladı. Bu yıl idman sistemlerinin profesyonelliğe daha yakın olduğunun altını çizen Kıryağdı, kadroları hakkında da bilgiler verdi.

Halit Kıryağdı, yeni transferleri Erdal Özirfanoğlu ve Kemal Sanıvar’ın takıma erken uyum sağladığını, genç takımdan takviyeleri Coşkun, Batu ve 16 yaşındaki Batu’nun çalışmalarından memnun olduğunu aktardı. Öğrenci statüsünde bulunan ve bu yıl okul takımında yer alacak Alperen’in F.Bahçe altyapısında yetiştiğini aktaran başarılı koç, oyuncunun bu yıl kendileri ile birlikte çalışacağını ve gelecek sezon statü gereği kadrolarında yer alabileceğini aktardı.

 

“Daha hızlı basketbol izlettireceğiz”

Yeni sezonda daha hızlı bir basketbol izlettireceklerini, idmanların da bu yönde süratli tempoda gerçekleştirdiklerini ifade eden Kıryağdı, “Geçtiğimiz sezon yabancılarımızın 2 uzun oluşu nedeni ile daha yavaş, mantıklı ve kontrollü oynuyorduk. Bu yıl Lashard Anderson’un da gelişi ve geniş kadromuzun da oluşu ile bize daha hızlı oynama imkanı veriyor.  Buna göre çalışmalarımızı şekillendirdik.” dedi.

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.