“Yasal düzenlemeler bile spor yapmaya müsait değil”

“Yasal düzenlemeler bile spor yapmaya müsait değil”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Genç TV ekranlarında yayınlanan Vizyon Futbol programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

Futbolun devam edip etmeyeceği yönündeki tartışmalarla ilgili olarak Sertoğlu, ülkede şu an futbol oynamaya müsait bir zemin olmadığını, dünyadaki kıstaslarla ülkemizdeki kıstasların aynı olmadığını belirtti. Kendisinin BTM 2. Ligi durdurduğunu ancak devlet yetkililerinin tamamlanmasını istediğini belirten Sertoğlu, futbol eliyle bulaşın ciddi şekilde yayılabileceğini, bundan dolayı bir müddet daha beklenerek durumun gözlenmesi gerektiğini ifade etti. Ülkede herkesin futbolun oynanması için zemin oluşturduğunu, sanki Hasan Sertoğlu ve başkanların futbolun oynanmasını istemediğini belirten Sertoğlu, “Böyle bir şey yoktur. Futbolu başlatırsak bir süre sonra yeniden duracak. Dur, başla olmaz” dedi. Seçim olduğu için antrenörlerin siyasilerle görüşeceğini, kendisine siyasi baskı yapılamayacağını vurgulayan Sertoğlu, uzmanlarla görüştüğünü, herkesin önümüzdeki 1-2 ay içerisinde daha kötü günlerin geleceğinin altını çizdiğini belirterek “Bu ülkenin zarar görmesine asla müsaade etmem. Birkaç kişinin menfaati ve çıkarı için bir memleketin 3-5 senesi heba edilemez” şeklinde konuştu.

 

Sertoğlu: Yasal düzenlemelerimiz bile spor yapmaya müsait değil. Birbirimizi kandırmayalım

“Bizim işimiz futbolu durdurmak değildir. Bizim işimiz futbol oynatmaktır” diyen Sertoğlu, “Ömrümüz gençliğe, ülkeye bir şeyler vermeyle geçti. Sağlığımız yerinde olduğunca vermeye de devam edeceğiz” dedi. “Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşıyoruz. Buranın bazı gerçekleri vardır. Burada yaşayan, sorumluluk sahibi insanlar bu gerçekleri görmesi, beğense de beğenmese de yüzleşmesi lazım. Bu memlekette şu anda futbol oynamaya veya oynatmaya müsait bir zemin var mı? Birbirimizi kandırmayalım” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Yasal düzenlemelerimiz bile futbol oynamaya, spor yapmaya müsait değildir. Dünyada oynanıyor ama nasıl oynandığına baktınız mı? Dünyada kabul edilen bazı kıstaslar vardır. Senin ülkende bu böyle mi? Önce devletin bizim spor yapabilmemiz için bazı düzenlemeler yapması lazım” dedi.

 

“BTM’yi ben durdurdum, devlet oynanmasını istedi”

Kıbrıs’ın güneyinde 10 futbolcunun koronavirüse yakalandığını, hemen antrenman ve maçların iptal edildiğini, dünyanın önemli kulüplerinden Paris Saint Germain’in sağlık şartlarının bizim ülkemizden daha iyi olmasına rağmen üç yıldız oyuncunun virüse yakalandığını, onların bile bu durumla baş edemediğini ifade eden Sertoğlu şunları belirtti:

“BTM’yi ben devam ettirmedim. Benim ilk açıklamamı okuyun. BTM maçları da dahil olmak üzere durdurduk. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu karar verdiği ilk dakika, Bakanlar Kurulu ile görüşmeye gitmeden durdurduk. O maçların oynanmasını devlet istedi, ben istemedim. Tavsiye kararı çıktığının hemen arkasına durdurdum. Daha sonra devlet yetkilileri iki haftalık maçları kaldı, herhangi bir mağduriyet yaşamasınlar, seyircisiz oynansın dedi, saygı gösterdik ve devam ettirdik.”

 

“Seçimlerden önce açılım olmayacak”

Cumhurbaşkanlığı seçimi bitene kadar ülkede herhangi bir açılımın olmayacağını belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “11 Ekim’de seçim var, 18 Ekim’de ikinci tur vardır. Bunlar bitene kadar hiçbir açılım olmayacak. 1 Ekim’de kurul oturacak ve antrenmanlar başlayacak demeyecek. Şu anda temaslı müsabakaların veya antrenmanların başlaması mümkün değil dediler. Bu işi minimum bir ay daha atacağız, takip edeceğiz, daha sonra tekrardan değerlendireceğiz. Sanki herkes futbol oynanması için zemini hazırladı, Hasan Sertoğlu ve kulüp başkanları oynanmasın dedi. Öyle bir şey yoktur” dedi.

 

“Futbol eliyle bulaş hızlanabilir. O yüzden bir müddet takip etmeliyiz”

“Şu anda ekonomi dibe vurdu. Hastalık aldı başını gidiyor. Yerel bulaş, her an her yerde” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Futbol sadece genç takım ya da A takım değildir. Açarken hepsi açılacak. 7-8 bin kişi aynı anda antrenman yapacak, evine, işine gidecek. Biz futbol eliyle bu bulaşı ciddi şekilde hızlandırabiliriz. O yüzden bir müddet daha bekleyip görmemiz lazım. Şu anda 25-30 tane öğrenci gelecek. Öncelik bu öğrencilerin gelmesi, ekonomi çarklarının biraz dönmesi, insanların evine ekmek götürmesidir. Bizim önceliğimiz ülkeyi canlandırmak mı, yoksa her şeyi boşverin futbolu oynatalım, batan batsın, çıkan çıksın mı?” ifadelerini kullandı.

 

“Bana siyası baskı yapamazlar”

“Antrenörler Derneği’ne mi kaldı futbolu başlatmak veya oynatmak? Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’na, Tabipler Birliği’ne gitmeliler” diyen Sertoğlu, “Şimdi seçim vardır diye siyasilere gidecekler ve baskı oluşturacaklar, bana hiç kimse baskı yapamaz, boşuna uğraşmasınlar” dedi. Sertoğlu, “Ben bu ülkede yaşayan ve ülkesini seven Kıbrıslı bir Türk’üm. Bu ülkenin zarar görmesine asla müsaade etmem. Birkaç kişinin menfaati ve çıkarı için bir memleketin 3-5 senesi heba edilemez” şeklinde konuştu.

 

“Dur, başla olmaz”

“Ben 15 gündür uzmanlarla, doktorlarla, kurullarla görüştüm. Herkesin söylediği tek bir şey var. Önümüzdeki 1-2 ay çok kötü günler bizi bekliyor” diyen Sertoğlu, “Hastanemizi yapıp bitirmemiz, yatak kapasitemizi arttırmamız, ilacımızı sağlamamız lazım. Yarın antrenmanlara başlayalım, işler kötüye gittiğinde bir daha duralım. Dur başla olmaz. Başlarsak bitirmemiz lazım. Ben böyle bir sorumluluk almam” ifadelerini kullandı.

 

“Başkanlar oynansın derse benim için sorun yoktur”

Konunun kendisi ile ilgili olmadığını belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Cuma günü yapılacak genel kurula atıfta bulunarak, “Saat 4’te kulüp başkanlarımız gelecek. Onlar ne isterse olsun, devlet izin verirse biz başlamak isteriz, tekrar durdurursalar bizi durdursunlar, biz maddi manevi bedel ödemeye hazırız derlerse, benim için sorun yoktur” dedi.

 

“Benim önerim, kasımın ortasına kadar beklememiz lazım”

Genel kurulda herkesin kendine göre bir görüşü olacağını, bu görüşler içerisinde 2 veya 3 görüş çıkacağını, bu görüşlerin oylanıp ona göre bir yol haritasının çizileceğini söyleyen Sertoğlu, “Benim önerim, kasımın ortalarına kadar bekleyip görmek. Eğer her şey istediğimiz gibi giderse, sağlık açısından ülkede bir azalma olur, izin de çıkarsa önümüzü görürüz, kasımın ortasında müsabakalara başlar, yılbaşı sonrası da hızlandırılmış şekilde ligimizi oynar ve bitiririz. Bundan daha makul olamaz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.