Yabancı bildirimi için son gün çarşamba

Yabancı bildirimi için son gün çarşamba

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) K-Pet Süper Lig ve K-Pet 1.Lig’de yer alan kulüplerden Yabancı Bildirimi yapmalarını istedi.

A+A-

Yapılan açıklamada 11 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar kulüplerin kadrolarında bulunduracağı yabancı oyuncu bildirimlerini ulaştırmaları istendi. K-Pet Süper Lig ekiplerinin 3 yabancı, K-Pet 1.Lig ekiplerinin de 2 TC’li veya Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı futbolcularını ilgili tarihe kadar bildirmesinin zorunlu olduğu bildirildi.

Kulüpler başvuruyu kendi başlıklı kağıtlarına 2019-2020 sezonunda kullanacağı yabancı futbolcuların isimlerini yazarak yapacak. İlgili belgede kulüp yetkilisinin imzası ve mührünün olmasının zorunlu olduğu da belirtildi.

KTFF daha önce yaptığı açıklamada yabancı futbolcuların bildirim sonrasındaki durumlarını da kulüplere duyurmuştu. Yapılan açıklama şu şekildeydi;

Sözleşmesi 2018-2019 sezonunda biten yabancı futbolcu eğer 2019-2020 futbol sezonunda bir başka kulüpte forma giymek isterse, oyuncuyu transfer edecek kulübün eski kulübüne serbest transfer bedelini yatırması zorunludur. Bu ücret sadece 1.Transfer Dönemi için geçerlidir. Ara transfer döneminde, sezon başı yabancı bildirim listesine yazılmayan oyuncular serbest futbolcu statüsündedir ve bedelsiz olarak istedikleri kulübe gidebilirler. (İzinsiz olarak kulüpten ayrılan ve davet edilmesine rağmen adaya gelmeyen futbolcular hariç)

Kulüpler sözleşmeleri devam eden futbolcuların sözleşmesini tek taraflı feshederse, bu oyuncu ile ilgili olarak herhangi bir bedel talep edemez. Ancak bu oyuncular transfer dönemi içerisinde kiralık olarak başka takıma verilirse, kulüp ile olan bağı devam eder ve sözleşme süresinin sonuna kadar ilgili kulübün futbolcusu olarak kalır.

 Yabancı Futbolcu Serbest Transfer Bedelleri aşağıdaki gibidir;

 

1 yıllık sözleşmesi biten yabancı futbolcu; Süper Lig: 15 bin TL / 1.Lig: 10 bin TL

2 yıllık sözleşmesi biten yabancı futbolcu; Süper Lig: 20 bin TL / 1.Lig 15 bin TL

3 yıl ve üzeri sözleşmesi biten yabancı futbolcu; Süper Lig 30 bin TL / 1.Lig: 25 bin TL

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.