“Umarım gençler benim hayalimi gerçekleştirir”

“Umarım gençler benim hayalimi gerçekleştirir”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR - YAZI DİZİSİ (5) - AYDIN AYGIN

A+A-

AYGIN: “SAĞLIK, KÖTÜ ZEMİN VE SÖZLEŞMELER”… Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’nde bu hafta Doğan Türk Birliği’nden Aydın Aygın sorularımızı yanıtladı. Aygın, ülke futbolcusunun birden fazla sorunun olduğunu, bunların başında sağlık, kötü zeminlerden dolayı yaşanan sakatlıklar ve sözleşmeler olduğunu belirtti

 

“AMBARGOLARDAN HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİREMEDİM”… Aygın, “Hayalim, ülkem adına hep yurt dışındaki tanınmış takımlara karşı forma giymekti fakat ambargolardan dolayı gerçekleştiremedim. Umarım şimdiki genç nesil benim gerçekleştiremediğim bu hayali gerçekleştirir”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’sinin bu haftaki konuğu Doğan Türk Birliği kaptanlarından Aydın Aygın oldu. Aygın, takım olarak hedeflerinden, kendisinin performansına, ülke futbolcularının yaşadığı sorunlardan, ambargolar altında futbol oynayan bir sporcu olarak yaşanan sıkıntılarla ilgili konuştu. Aygın ülke futbolcusunun birden fazla sorunun olduğunu, bunların başında sağlık, sahalarda ambulans olmaması, kötü saha zeminlerinde yaşanan sakatlıklar ve sözleşmelerin olmamasını söyledi. Deneyimli futbolcu hayalinin yurt dışında ülkesini temsil ederek tanınmış takımlarda oynamak olduğunu ama bu hayali ambargolardan dolayı gerçekleştiremediğini belirtirken, “Umarım şimdiki genç nesil benim gerçekleştiremediğim bu hayali gerçekleştirir” açıklamasını yaptı.

 

Aygın: “Bu sezon şeytanın bacağını kırma hedefindeyiz”

2013 – 2014 futbol sezonundan bu yana Doğan Türk Birliği’nde takım kaptanlığı yaptığını belirten Aydın Aygın, “Doğan Türk Birliği gibi büyük bir camiada hedef her sezon olduğu gibi şampiyonluktur” dedi. “Geçmiş sezonlarda şampiyonluğa çok yaklaşmamıza rağmen maalesef şampiyonluk kupasını kaldıramadık” diyen Aygın, “Fakat bu sezon şeytanın bacağını kırmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

aydin-aygin-ic.jpg

 

“İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağıma eminim”

Bu sezon adına kendi performansını değerlendiren Aydın Aygın, sezon başında yaşanan şanssız sakatlıklardan dolayı kendi as mevkisi olmayan bir bölgede görev aldığını ifade etti. Aygın, “Hocamızın güvenini boşa çıkarmadan elimden geleni yapmaya çalışıyorum” derken, “Performansım şu an sezonun ilk haftaları olmasından dolayı çok istediğim noktada değil fakat ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacağıma eminim. Takımımın sergilediği performans benim için çok daha önemli” şeklinde konuştu.

 

“Oğlumun şansına derbide orta sahadan attığım golü unutamam”

Futbol hayatında unutamadığı birçok anısı olduğunu ancak iki tanesinin kendisi için çok anlamlı olduğunu aktaran Doğan Türk Birliği kaptanı Aydın Aygın, “Birincisi 2011-2012 sezonunda yaşadığımız kupa şampiyonluğu benim için çok anlamlıydı. İkincisi ise yeni doğan oğlumun şansına Doğan Türk Birliği - Türk Ocağı Limasol derbisinde orta sahadan attığım gol unutulmaz anlardan biriydi” ifadelerini kullandı.

 

aydin-aygin-ic-2.jpg

 

“Ülke futbolcusunun birçok sorunu var”

Ülke futbolunda futbolcuların birden fazla sorun yaşadığını belirten deneyimli oyuncu, “Bu sorunların en başında gelenlerden biri sağlık sorunu” dedi. Aygın, “Bir futbolcu sakatlandığı zaman sağlık sigortası bulunmamasından dolayı kulüplere muhtaç kalması, sahalarda ambulans bulundurulmaması” konularının önemli sorunlar olduğunu belirtti. “Bir diğeri ise saha zeminlerinin, özellikle Girne'deki antrenman sahalarının aşırı derecede kötü durumda olması sakatlığa mal oluyor” diyen Aygın, “Kulüpler ile futbolcular arasında herhangi bir sözleşme olmamasından dolayı futbolcuların kulüp yöneticilerinin iki dudak arasına bakması, bizim ülke futbolunun en büyük sorunlarından biridir. Tüm bunlar tekrardan gözden geçirilip daha iyi durumlara getirilebileceğini düşünüyorum. Kulüplerimizin de maddi anlamda zor dönemler geçirdiğinin farkındayım fakat sözleşmeler konusunda hem sporcuların hem de kulüplerin birbirlerine destek çıkması gerektiğini düşünüyorum” görüşünü belirtti.

 

“Ben hayalimi ambargolardan dolayı gerçekleştiremedim…”

Ambargolar altında futbol oynayan bir sporcu olarak bu konu hakkındaki görüşlerini de aktaran Aydın Aygın, “Yıllardan beridir kendi yağımızda kavrulmaya devam ediyoruz. Bu konu hakkında yapılmış girişimlere rağmen henüz bir somut adım atılamaması beni derinden üzmektedir. 7 yaşında başladığım futbolda hayalim, ülkem adına hep yurt dışındaki tanınmış takımlara karşı forma giymekti fakat bu hayalimi maalesef bulunan ambargolardan dolayı gerçekleştiremedim. Yakın bir zamanda da gerçekleştirebileceğimi düşünmüyorum. Umarım ilerleyen yıllarda şimdiki genç nesil benim gerçekleştiremediğim bu hayali gerçekleştirir. Bu sorun sadece futbolcular için geçerli değil, ülkemizde spor yapan tüm sporcu arkadaşlarımız için de geçerlidir. Tek temennim bir an önce bu ambargoların kalkması ve bu sayede güzel ülkemizi en güzel şekilde temsil etmektir” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.