Toplantılar tamamlandı, sonuç bildirgesi hazırlanacak

Toplantılar tamamlandı, sonuç bildirgesi hazırlanacak

KTFAD tarafından düzenlenen bölgesel toplantılar tamamlandı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) yönetim kurulu tarafından başlatılan bölgesel toplantıların dördüncü ve sonuncusu yapıldı. Derneği 2020 yılına yönelik faaliyet programı içinde yer alan toplantıların dördüncüsü perşembe akşamı Lefkoşa bölgesi teknik adamlar ve antrenörlerin katılım ile gerçekleştirildi. Dernek lokalinde yapılan toplantıda Dernek Başkanı Süleyman Göktaş, bazı yönetim kurulu üyeleri, bölgedeki teknik adamlar ve antrenörler katıldı.

 

Sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu

Lefkoşa bölgesi teknik adamlar ve antrenörlerin yer aldığı toplantıda her bölgede olduğu gibi antrenör sözleşmelerinin yapılırken tüm teknik adamların gerekli özeni göstermesi, Futbol Federasyonu’nun da bu konuda gerekli yaptırımı uygulayarak antrenörlere sahip çıkması istendi. Son günlerde gündemde olan ve bazı teknik adamların tavır koyduğu paravan antrenör konusunun ciddi sıkıntılara yarattığı, bu sorunun çözüm noktasında Futbol Federasyonu’nun gerekli önlem alması, özel açılan futbol okullarda çalışan C lisans antrenörlerin de sözleşmelerini Futbol Federasyonu tarafından kabul görmesi istendi. Lisanslı antrenörleri olmayan özel okul sahiplerinin ise kabul etmemesi, antrenörlerin de mevcut oldukları ve çalışabildikleri lisanslarına göre takım seçmelerine özen göstermeleri istendi. Dernek yönetiminin belirleyeceği eğitim kadrosu tarafından altyapılarda çalışan antrenörlerin çalışma sistemlerinin dentelenmesi, açılan kurslara özen ve hassasiyet gösterilemesi, liglerin statülerinde yapılacak değişikliklerle birlikte rekabet ortamı ve kalitenin yükseltilmesi, futbolumuzun daha ileriye taşınması noktasında önemli kararların alınması toplatıda öne çıkan önemli konu başlıkları oldu.

 

Sonuç bildirgesi yayınlanacak

Dernek yönetim kurulu tarafından 4 ilçede başlatılan bölgesel toplantılar her Perşembe akşamı farklı bölgelerde yapılarak tamamlandı. Bölgesel toplantılarda ortaya konan sıkıntılar görüşler ve çözüm önerileri kayıt altına alınan tüm detayları toparlayacak olan Dernek yönetimi, ortaya çıkan tüm detayları sonuç bildirgesi olarak hazırlayacak.

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.