Teknik adamlar ‘devam’ için çalışmaya başladı

Teknik adamlar ‘devam’ için çalışmaya başladı

Futbol liglerinde aktif olarak görev yapan teknik adamlar, futbolun devamı için çalışma başlattı

A+A-

Futbol liglerinde aktif olarak görev yapan teknik adamlar bir araya gelerek futbolun sağlıklı koşullarda yeniden başlatılabilmesi için birlikte hareket etme kararı aldı. Önceki akşam bir toplantı gerçekleştiren teknik adamlar, bazı kararlar üreterek bir komisyon oluşturdu ve temaslarına başladı.

 

25 Eylül öncesine kadar görüşmeler yapılacak

Teknik adamlar 1 Ekim’e kadar duran futbol organizasyonlarının şartlar oluşması halinde yeniden başlaması fikrinde buluştu. Bu bağlamda bazı kararlar üretildi. Antrenörün imajını federasyonun, sporla ilgili kurumların ve toplumun gözünde yukarıya çekmek ve dikkate alınır noktaya taşıma fikrinde buluşan teknik adamlar, oluşturulan komisyon ile önce Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği, sonra Futbolcular Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği, Hükümet Yetkilileri ve Sağlık – Bilim kurullarıyla 25 Eylül öncesine kadar temaslarda bulunup görüşecek.

 

Şartlar uygun olursa 1 Ekim öncesi başlanması konusu iletilecek

Antrenörler gerekli sağlık şartlarının oluşması ve vaka sayılarındaki düşüşün de göz önüne alınarak liglerin en kısa zamanda başlamasına yönelik çalışılması yönünde karar aldı. Bu tarihin 1 Ekim veya öncesi olması kararlaştırıldı.

Buna bağlı olarak KTFF’den yeni sezon planlanmasının yayınlanmasını isteyecek olan antrenörler, kulüplere en az 8 haftalık hazırlık imkanı sunulmasını isteyecek.

 

PCR testi

Teknik adamlar PCR testlerinin hangi sıklıkla yapılacağını ve bunun kulüplere ve federasyonlara maddi açıdan karşılığının bildirilmesini isteyecek. Ayrıca futbolcuların ve antrenörlerin bu testlerin ücretleri konusunda eğer sponsor veya devlet tarafından karşılanmaması durumunda kendi alacakları ücretten bir kısmını karşılaması konusunda da ortak görüş belirtti.

 

Dünyadaki örneklere bakılacak

Saha koşullarının antrenman ve maç oynanır noktasında iyileştirilmesi ve kontrolünün sağlanması konusunda çözüm önerileri sunmayı kararlaştıran antrenörler ayrıca dünya liglerinin takibi ve bu örnekleri kendi ligimize ışık tutma noktasında çalışma başlatılmasına karar verdi. Teknik adamlar temaslı takip sisteminin de değişmesi önerisinde bulunacak.

 

8 kişilik komisyon kuruldu

Alınan kararlar doğrultusunda temasları gerçekleştirmesi için 8 kişilik gönüllü çalışmayı kabul eden bir komisyon da kuruldu. Bu komisyonda Caner Oshan, Ahmet Dedekorkut, Toygar Davulcu, Serkan Önet, Emre Perçinci, Şenol Canbulat, Kılıçali Kahraman ve Sedat Devecioğlu bulunuyor.

 

Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.