Takımlarının vazgeçilmezi oldular

Takımlarının vazgeçilmezi oldular

Birinci Lig’in ilk yarısında oynanan 15 lig karşılaşmanın tamamında forma giyen 18 futbolcudan 8 tanesi takımlarının ikinci devre maçlarının tamamında görev yaptı

A+A-

FORMAYI BIRAKMADILAR… Birinci Lig’in ilk yarısında tüm maçlarda görev yapan 18 futbolcudan 8 tanesi ikinci yarıda takımlarının maçlarının tamamında forma giydi. Kaleciler Süleyman Langer, Hasan Piro ve Türkkan Delideniz, oyuncular Uğurcan Başayak, Ulaş Candanal, Mustafa Ayker, Çağan Ayatay ve İsmail Tırlık takımlarının vazgeçilmezleri oldu

Dünyada ve ülkemizde etkili olan Koronavirüs salgını nedeni ile Birinci Lig, 22’nci haftadan sonra oynanamadı. Ligin 15 haftalık ilk yarısında maçların tamamında görev yapan 18 futbolcudan 7 tanesi ikinci yarıda 22’nci haftaya kadar oynanan 7 maçlık dönemin tamamında takımları adına sahada yer aldı.

Birinci Lig’in ilk devresinde 15 haftanın tamamında görev yapan iki isim ikinci yarıda takımları adına veya ligde forma giymedi. İlk devrede Görneç forması giyen İlyas Yılmaz ile Esentepe forması giyen Furkan Aydemir, ikinci yarıda takımları adına veya ligde başka bir takım adına mücadele etmedi.

 

Düzenli olarak forma giyen kaleciler

Ligin ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısında da takımlarının kalesini, tüm maçlarda koruyan kaleciler mevcut. Dörtyol kalecisi Süleyman Langer, Mesarya Spor Kulübü kalecisi Hasan Piro ve Yonpaş Dumlupınar kalecisi Türkkan Delideniz tüm maçlarda (Doğancı hükmen galibiyeti hariç) 90 dakika görev yapan isimler oldular.

 

Teknik adamların tüm maçlarda forma verdiği isimler

Takımlarının vazgeçilmez isimleri olan diğer beş isim ise Esentepe’den Uğurcan Başayak, Girne Halk Evi’nden Ulaş Candanal, Mesarya Spor Kulübü’nden Mustafa Ayker, Yalova’dan Çağan Ayatay ve Yonpaş Dumlupınar’dan İsmail Tırlık oldu. Doğancı’nın fikstürde yer alması ancak lig başlamadan çekilmesi üzerine takımların hükmen galip geldiği bazı haftalar söz konusu olduğundan bu isimlerin bazıları 7 haftası geride kalan ikinci yarıda 6 maçta görev yaptı. Yalova’dan Çağan Ayatay ile Yonpaş Dumlupınar’dan İsmail Tırlık, takımlarının ikinci devrenin 7 haftalık bölümünde Doğancı ile müsabakası olduğu için 6 maçın tamamında görev yapan isimler olurken, Uğurcan Başayak, Ulaş Candanal ve Mustafa Ayker 7 maçta görev yaptı. Mustafa Ayker sadece bir maçın 89’uncu dakikasında oyundan alınırken 1 dakikalık kayıp yaşasa da tüm maçların tamamında görev yapmış oldu.

 

İkinci yarı istikrar yakalayamayanlar

Birinci Lig’in ikinci yarısında ilk yarıdaki istikrarı yakalayamayan isimler de oldu. Gerek cezalı, gerek sakat, gerekse kadroda düşünülmemeleri veya forma şansı bulamamaları nedeniyle bu isimler ilk yarıdaki gibi düzenli olarak takımlarının performansına katkı sağlayamadı. Esentepe’de Onur Özbingül, Girne Halk Evi’nden Muhammet Ali Uçar, Gençler Birliği’nden Çağatay Gürler, Lapta’dan Yusuf Palaz, Maraş’tan Oğuz Göktaş, Mesarya’dan Okan Göktürk, Süper Lig ekibi Düzkaya’ya transfer olan Okan Kibar, Yalova’dan Sergülen Rüstemoğlu bu isimler arasında yer aldı.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.