“Takımlar genç oyunculara güveniyor”

“Takımlar genç oyunculara güveniyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (42) – SAMET AKREP

A+A-

“GENÇLERE VERİLEN ÖNEM ARTTI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Girne Halk Evi’nin geç oyuncusu Samet Akrep; “Kesinlikle gençlere önem arttı ve bence her takım genç oyuncularına artık daha özen gösteriyor. Çünkü gerçekten de gençlerine güveniyorlar”

 

“HEDEFİM YURTDIŞI”… Samet Akrep; “Bu adada yaşayan her gencin kurduğu hayal gibi yurtdışında oynayarak futbol hayatıma devam etmek en büyük hedefimdir.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Girne Halk Evi’nin genç oyuncusu Samet Akrep…  Şu anda 21 yaşında olan Akrep, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım, kupada Çetinkaya ile Türk Ocağı’nın oynadığı çeyrek final 2. Ayak maçıydı. Çetinkaya gibi büyük bir camiada o formayı giyip, sahaya çıkmak inanılmaz gurur vericiydi.

 

“Başarılı olacağımızdan emindim”

Şu anda Girne Halk Evi oyuncususunuz ve Halk evi, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sezonun bitmesine çok az kaldı neler söylemek istersiniz?

Bu takıma transfer olduğum ilk günden dahi başarılı olacağımıza emindim. Çok iyi bir ortama sahibiz. Mükemmel bir başkanımız var. İlk devre çok şansız maçlar çıkardık, İkinci devre takıma yeni abilerimiz gelmesiyle üstüne koyarak devam ettik ve şu anda yolun sonundayız.

 

Gelecek sezon için başka takımdan transfer teklifi alırsanız değerlendirmek ister misiniz?

Şuan için öyle bir düşüncem yok. Ben, Girne Halk Evi’nde mutluyum ama şartlar oluşursa ve bu durum kulübümün de menfaatleri için olacaksa hayırlısı diyorum…

 

“Hedefim, yurtdışında oynamak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Futbolu daha profesyonelce ve daha iyi ortamlarda oynayıp, başarılı olmak istiyorum. Bu adada yaşayan her gencin kurduğu hayal gibi yurtdışında oynayarak futbol hayatıma devam etmek en büyük hedefimdir.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorunumuz kesinlikle ambargolardır. Güney Kıbrıs bugün Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi gibi büyük turnuvalarda oynayabiliyor. Bunun için de haliyle gelirler artıyor. Stadyumlar gelişiyor, atmosfer değişiyor çünkü her sezon sonu bir amaç için oynuyorlar.

 

“Takımlar genç oyunculara güveniyor”

Son dönemlerde genç oyuncular eskiye göre daha çok fırsat bulabiliyor. Bu konuda ne söylersiniz?

Kesinlikle gençlere önem arttı ve bence her takım genç oyuncularına artık daha özen gösteriyor. Çünkü gerçekten de gençlerine güveniyorlar ve genç oyuncuların neler yapabileceklerini görüyorlar.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak, doğru çalışmak, uyku düzeni, beslenme gibi unsurlar başarılı olabilmek için bütündür.

 

Ülkemizde birçok kaliteli oyuncular geldi geçti. Sizin idolünüz hangisi?

Saf yeteneğiyle kesinlikle Mustafa Yaşınses…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz genç oyunculara böyle bir fırsat sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.


Çetinkaya’dan Halk Evi’ne…

Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya’nın altyapısından genç oyuncu Samet Akrep, bu sezon başında Girne Halk Evi’ne kiralandı. İlk devrede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Akrep, devre arasında bu kez bonservisli olarak Girne Halk Evi’ne imzayı attı. 21 yaşındaki oyuncunun bu sezon kırmızı beyazlı takımda 2 golü bulunuyor.

img_4721.jpg

Bu haber toplam 13825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.