Tahkimden K.Kaymaklı - Düzkaya maçı kararı

Tahkimden K.Kaymaklı - Düzkaya maçı kararı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Düzkaya’nın Küçük Kaymaklı’nın 3-0 hükmen sayılmasına yönelik talebini reddetti.

A+A-

Küçük Kaymaklı’nın 17’nci haftada Düzkaya ile oynadığı ve 3-2 kazandığı müsabakada U21 takımından üç yerine talimat ve statülere aykırı olarak dört oyuncu yazmasından dolayı KTFF Disiplin Kurulu, yeşil siyahlı ekibin bir puanını silmişti. Bu gelişme üzerine Düzkaya, konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyarak Küçük Kaymaklı’nın 3-0 hükmen mağlup sayılmasını istemişti.

KTFF Tahkim Kurulu, Düzkaya’nın başvurusunu değerlendirdi. Yapılan açıklamada şu şekilde:

 

“Kurul, TK-4/2019-2020 sayılı ve 14.02.2020 tarihli başvuruyu incelemiş olup; Düzkaya KOSK,  02.02.2020 tarihinde Küçük Kaymaklı TSK ile Düzkaya KOSK takımları arasında oynanan Süper Lig müsabakasında, Küçük Kaymaklı TSK’nın U-21 takımında müsabaka isim listesinde Talimat ve Statülere aykırı olarak 4 adet futbolcu yer aldığı gerekçesiyle, KTFF Yönetim Kurulu’na, 24. madde gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet talebi ile yapmış olduğu başvuruyu değerlendirmeyip 40. madde uyarınca Disiplin Kurulu’na sevk etmesi kararının hatalı olduğu gerekçesiyle Kurulumuza başvuru dosyalamıştır. Kurul yapılan başvuruyu incelemiş olup; yapılan ihlalin 24. Madde kapsamında olmayıp, 40. Madde kapsamında değerlendirilmesinin hata olmadığına, keza 24. Maddenin müsabaka isim listesinde yabancı uyruklu futbolcuların veya yaş sınırlaması getirilen liglerde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların KTFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıları aşılması halinde uygulanabilecektir. KTFF Süper Lig yaş sınırlaması kategorisinde yer alan bir lig olmadığı cihetle konunun Disiplin Talimatı’nın 40. Maddesi uyarınca değerlendirilmesi ve bu cihetle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararının doğru olduğu hususunda bulgu yaparız. Bu cihetle Küçük Kaymaklı TSK’nın yapmış olduğu disiplin ihlalinin Müsabaka Talimatı’nın 24. Maddesi kapsamında değerlendirmeye tabi tutulamayacağı sebebiyle yapılan başvuruyu oybirliği ile reddederiz.”

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.