Sorunlar ve hedefler anlatıldı

Sorunlar ve hedefler anlatıldı

Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu göreve geldikleri süreçle ilgili spor basınına bilgi verdi

A+A-

Yenidüzen Spor Servisi

Cimnastik Federasyonu, dün basın toplantısında spor basını ile bir araya geldi. Federasyon Başkanı Hasan Sapsızoğlu, cimnastik sporunda yaşanan sorunlar ve ilerleyen süreçteki hedeflerini anlattı. 

 

Sapsızoğlu: “Amacımız çocuklarımızı bu spordan uzaklaştırmamak”

Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, göreve geldikleri Haziran ayından bu yana geçen 6 aylık süreçte devlet katkısı almamalarına rağmen, çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirtti ve eski yönetimden kalan borcun Spor Dairesi tarafından ödeneceğini dile getirdi. Hasan Sapsızoğlu, amaçlarının çocukları bu spordan uzaklaştırmamak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

“Geçmiş dönemden kalan borcu Spor Dairesi ödeyecek”

Sapsızoğlu: “Son zamanlarda yaptığımız aktivitelerle cimnastik sporunu duyurmaya çalışıyoruz. 2019 yılının Haziran ayında başladığımız 6 aylık görev süremiz doldu. 6 aylık süreç içerisinde çok büyük bir enerji harcadık fakat enerjimizi kaybetmedik. Göreve geldiğimizde eski yönetim tarafından organize edilen bir yurtdışı temasından 115 bin TL’lik ödenmeyen fatura olduğunu öğrendik. Bu konuda bize bilgi verilmezken, olup biteni 4 ay önce mahkeme sonuçlanınca öğrendik. Günün sonunda 115 bin TL’lik borç, 180 bin TL’ye çıktı. Avukatımızın yürüttüğü bu süreçte Spor Dairesi yetkilileriyle görüştük ve rakamı 125 bin TL’ye düşürdük. Maliye’nin bu borcu ödeneceği söylenmişti ancak gelinen aşamada federasyonumuz devlet kurumu olmadığı için Maliye ödeyemiyor. Spor Dairesi üzerinden bu 125 bin TL ödenecek ve biz bloke edilmiş devlet katkımız kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

“Biz 3 yaşından itibaren çocuklarımıza dokunmaya başlıyoruz”

Sapsızoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz faaliyetlerimizle devam edebilmek için ciddi çalışmalar başlattık. Bir piyango çekilişi düzenledik, özel şirketlerle sponsorluk anlaşması yaptık. 6 aylık süre sonunda 135 bin TL’lik harcama yaptık. Bunun içinde sporcularımızın 4 yurtdışı organizasyonu, 2 kez cimnastik şölenlerimiz var. Gelinen aşamada amacımız çocuklarımızı bu spordan uzaklaştırmamak. Özelde cimnastik sporuna, genelde ülke sporuna katkı vermelerini istiyoruz. Biz çocuklarımıza 3 yaşından itibaren dokunmaya başlıyoruz. Teknolojinin geliştiği günümüzde aşırı koruyucu aileler yüzünden çocuklarda koordinasyon, kuvvet ve esneklik ve algılama yeteneklerini kaybettiklerini gözlemliyorum. Çocukları bire bir çalıştırdığım için bunu söyleyebiliyorum.”

 

“Kulüp sayısı 15, sporcu sayısı 2 bin olacak”

Cimnastik Federasyonu Başkanı Sapsızoğlu, göreve geldiklerinde 5 kulüp, faaliyet gösterdiğini aktararak, ilk etapta bu sayının 7’ye daha sonra da 10’a çıkarıldığını belirtti ve önümüzdeki günlerde kulüp sayısının 15 olacağını söyledi. Sapsızoğlu; “Göreve geldiğimizde 5 kulüp özerkliği sağlayabiliyordu. Biz bunu ilk etapta 7 yaptık, şu anda da 10 kulübümüz var. 2 ay içinde de 2 tane Yeni Erenköy’de, 1 tane Akdoğan’da ve 1 tane de Güzelyurt’ta kulüp kuruluyor. Toplam 15 kulüp olacak. Göreve geldiğimizde yaklaşık 200 çocuk vardı. Şu anda bin 200 oldu. Bu sayıyı 2 bine getirip, kulüplere destek vererek önümüze bakacağız. Kulüplerimiz kendi altyapı çalışmalarını kendi kulüplerinde yapıyorlar. 25 Ocak’ta yarışmacı ve elit dediğimiz 2013 doğumlu çocuklar arasından da seçmeler yapacağız. Bu çocukları Türkiye’deki yarışmalara koyacağız. Bu bizim ana hedefimiz. Genel hedefimiz de bizlerin yetiştirdiği 7-8 yaşına yani kulüp düzeyine gelene kadar diğer branşlarda şampiyon olabilmeleri için ciddi çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye Jimnastik Federasyonu bizlere 250 bin TL’lik katkı yapacak”

Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, yurtdışı temaslarına da değinerek,  Ocak ayı içerisinde Türkiye Jimastik Federasyonu ile bir protokol imzalanacağını ve bu protokolle birlikte hem malzeme, hem de altyapıya harcamak için 250 bin TL’lik katkı yapacağını ifade etti. Sapsızoğlu; “Yurtdışı temaslarında da çalışmalarımız var. Bu ayın içinde Türkiye Jimnastik Federasyonu yetkilileriyle bir araya gelip bir protokol imzalayacağız. 2 yıl öncesinde 100 bin TL’lik malzeme yardımı yapılacağı söylenmiş ancak burada girişimlerin yapılmaması sonrasında bu yardım yapılamamıştı. Biz, gerekli girişimleri yapıp bunun sözünü de aldık. Bu yardım bizlere 250 bin TL’lik katkı olarak önümüzdeki Şubat ayı içerisinde yapılacak. Bizlere, başarılı oyun sporcuları milli takıma koyabileceklerinin sözünü verdiler. 2020 yılının faaliyetlerine tadilat, yenilenme gibi çalışmalar yapılacak. Daha sonraki yıllarda bir olimpik salon kazandırma yönünde girişimlerimiz var. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.