Sınırları koşarak aşacaklar

Sınırları koşarak aşacaklar

İki toplumlu koşu grubu RUNITE Nicosia, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği koşunun ikincisini cumartesi günü düzenliyor

A+A-

İki toplumlu koşu grubu RUNITE Nicosia, 11 Ocak 2020 Cumartesi, Lefkoşa’da bu koşunun ikincisini düzenliyor. Etkinlik saat 10.30 Ledra Palace geçiş noktasının yakınındaki ara bölgede yer alan Home 4 Cooperation’da etkinliğe katılacak koşu grubunun toplanması ile başlayacak. Lefkoşa’nın güneyinde koşarak başlanan etkinlik, Ledra Palace geçiş noktasından Kıbrıs’ın kuzeyine geçerek Lefkoşa Surlariçi ve Dereboyu’na kadar gidip geri dönmek kaydıyla etkinlik tamamlanacak. Organizasyon komitesi bu etkinlikle Lefkoşa ile ilgili insanların zihninde yer eden fiziksel ve zihinsel bariyerleri kaldırmayı ve Lefkoşa’yı insanların bir bütün olarak görmesini amaçlıyor.

 

“Amacımız Lefkoşa sokaklarına pozitif mesaj iletmektir”

Organizasyon komitesi koşu ile ilgili verdiği mesajda “Adamız hala daha bölünmüş olmasına rağmen, yeni yıla umutlu ve optimistik bir başlangıç yaparak bu bölünmüşlüğü birleştirmek için Lefkoşa Surlariçi’nin dar sokaklarında ve etrafındaki bölgelerde yeniden mutlu adımlarla birlikte koşacağız. Bu bir yarış veya rekabetçi koşu etkinliği olmayacak, adamızın her köşesindeki tüm farklı nitelikteki koşuculara açık bir etkinlik olacak ve amacımız Lefkoşa sokaklarına pozitif mesaj iletmektir. Koşmak bizi bir araya getirir, koşmak bizi birleştirir” dedi.
Koşu etkinliği saat 10.30’da Home 4 Cooperation’dan (H4C) başlayacak ve Lefkoşa’nın kuzey ve güneyinde 8-10 km hafif tempolu olarak gerçekleşecek. Koşu yine H4C’da bitecek ve bitişte Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro’nun etkinliğe katılanlar için özel olarak hazırladıkları müzikler eşliğinde söyleyeceği şarkılar yanında ücretsiz sıcak kahve, çay ve meyve ikramı olacak.  Runite Nicosia Organizasyon Komitesi katılımcıların geçiş esnasında sıkıntı yaşamamak için kimlik kartlarını yanına almayı unutmamasını bildirdi.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.