Şampiyonluk için son viraj

Şampiyonluk için son viraj

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Kadınlar Süper Lig’de YDÜ ile UKÜ arasındaki final serisi mücadelesi bugün başlıyor.

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu’nun Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlediği Yaşama Sporla Bağlan Kadınlar Süper Ligi’nde final serisi başlıyor. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin karşı karşıya geleceği serinin ilk maçı bu akşam RA25 Spor Salonu’nda oynanacak. 0-0 eşitlikle başlayacak olan seride iki galibiyete ulaşacak olan takım 2018 – 2019 sezonu şampiyonu olacak. Serinin ikinci maçı 31 Mayıs Cuma günü UKÜ Arena’da oynanacak. Final serisi öncesi her iki takımın antrenörleri ile takım kaptanları KKTC Hentbol Federasyonu’nun resmi sosyal medya hesabına açıklamada bulundu.

 

Demirtay: “Takımıma güvenim tam”

YDÜ antrenörü Çiler Demirtay yaptığı açıklamada sporcularına ve takımına güveninin tam olduğunu belirtti. Demirtay şunları belirtti: "Öncelikle centilmence geçecek hak edenin kazanacağı bir final serisi dilerim. Çok çekişmeli, zor, temposu yüksek izleyiciye ve bize keyif veren final gibi geçen bir yarı final maçından çıktık. Bu da takımımın motive olmasını sağladı. Takım olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Sporcularıma, takımıma güvenim inancım tamdır."

 

Özenen: “Son ana kadar mücadele edeceğiz”

YDÜ takım kaptanı Çağla Özenen son maçlarda yakaladıkları seriyi devam ettirerek kupayı kazanmak için son ana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Özenen şunları kaydetti: “Ligde istediğimiz sonuca ulaşamasak da hiçbir zaman inancımızdan vaz geçmedik. Zaman zaman motivemiz düşse de, hocamızın inancı bize olan güveni, bizleri tekrardan motive etti. Finalde de son maçlarda yakaladığımız seriyi devam ettirip kupayı kazanmak için son ana kadar mücadele vereceğiz."

 

Kayaş: “Hedefimiz şampiyonluk”

UKÜ antrenörü Tarkan Kayaş yaptığı açıklamada UKÜ olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu, bunu başaracak güce sahip olduklarını belirtti. Kayaş şunları söyledi:

"İlk defa büyük bayanlar lig finali oynayacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Yıllarca böylesi finallerde boy göstermiş olan tecrübeli rakibimize karşı işimiz hiçte kolay olmayacak. Lig içerisinde YDÜ takımının puan almaması kimseyi yanıltmasın, herkesin kesin finalist dediği DAÜ gibi güçlü bir ekibi play-off dışında bıraktılar. Güzel ve çekişmeli bir final serisi olacağına inanıyorum. Biz antrenörler için dayanılmaz bir süreç olacaksa da, seyircileri için seyir zevki harika bir maç olacaktır. UKÜ olarak hedefimiz şampiyonluktur. Bunu da başaracak güce ve yeteneğe sahibiz."

 

Çamlı: “Seriden başarı ile çıkmak istiyoruz”

UKÜ takım kaptanı Rabia Betül Çamlı yaptığı açıklamada buraya kadar iyi mücadele ederek geldiklerini, final serisinden başarı ile çıkarak şampiyon olmak istediklerini ifade etti. Çamlı şunları belirtti: “Artık ligin son final maçlarındayız. Buraya kadar takım olarak iyi mücadele ederek geldik. Ligin en genç takımıyız. Hocamız ile son çalışmalarımızı yaptık. Final serisinden de başarı ile çıkarak şampiyon olmak istiyoruz.”

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.