“Sağlıklı bir ortamda ligi oynatmayı hedefliyoruz”

“Sağlıklı bir ortamda ligi oynatmayı hedefliyoruz”

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, yeni sezon hakkında bilgi verdi.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Covid-19 gölgesi altında yapılan yeni sezon çalışmalarını YENİDÜZEN’e anlattı. Mevlit; hedeflerinin bu sezon sağlık bir ortamda ligi oynatmak olduğunu ve dükkânı kapatmanın doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, tüm dünyada olduğu ülkemizin de etkisi altında olduğu Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı Mart ayından bu yana basketbol oynanmadığına dikkat çekerek, yeni sezonu esnek bir yapıyla oynatmak istediklerini söyledi. YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Mevlit, bu yıl sezonun iki devreli oynanacağından bahsetti ve yeni sezon için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Orhun Mevlit, RO Değeri’nin (Bir kişinin virüsü bulaştıracağı kişi sayısı) seyrine göre hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

“Son gelişmeleri ele aldık”

 Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun geçtiğimiz gün aldığı son kararlara ilişkin kendi Sağlık Kurulu’nu topladıklarını, alınan karara göre bir yol haritası çizilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı karara göre çalışmalar başlattıklarını belirten Mevlit, süreç içerisinde salgının RO Değeri’ne göre hareket edeceklerini kaydetti.

 

“Dükkânı kapatmak doğru bir yaklaşım değil”

Sezonu açabilmek için Yönetim Kurulu olarak yetkililerle ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını anımsatan Basketbol Federasyon u Başkanı Mevlit, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Mevlit konu hakkında şunlara değindi: “Her fırsatta sağlığın çok önemli olduğunu söylüyoruz. İnsan ve toplum sağlığı çok önemli. Unutulmamalı ki, spor yapan insan sağlıklı insandır. Uzun bir süredir önümüzde çok ciddi bir virüs tehlikesi var. Hatta geçen sezon ligi yarım bırakmak durumunda kaldık. Amacımız, basketbolun devam etmesi. Bu yönde çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürüyor. Biz ilk günden bu yana şartların elverdiği takdirde oynamak istediğimizi söylüyoruz. Dükkânı kapatmakta doğru bir yaklaşım değil. Esnek bir yapıyla, sağlıklı bir ortamda bu ligi oynatmayı hedefliyoruz.”

 

“PCR Testleri RO Değeri’ne bağlı”

PCR Testleri konusunda da yaptıkları çalışmaları aktaran Orhun Mevlit, salgındaki RO Değeri’nin 1’in üzerine çıkması durumunda testleri sürekli hale getirebileceklerini söyledi. Mevlit; “Şu anda RO Değeri sıfırın altında. Biz lige başlamadan 24 ile 48 saat arası PCR Testlerini yapacağız. Eğer süreç içerisinde RO Değeri 1’in üzerine çıkarsa bu testleri daha sık yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“Üç değil, iki devreli lig”

Son yıllarda 3 devreli lig halinde oynanan Büyük Erkekler Basketbol Ligi hakkında da konuşan Başkan Orhun Mevlit, sezonun başlaması halinde ligin 2 devreli olacağını söyledi. 8 aya aşkın bir süredir ülkede basketbol oynanmadığına işaret eden Mevlit, bu yılın bir geçiş yılı olabileceğini dile getirdi. Ligin öncesinde ‘Açılış Kupası’ isimli tek devreli bir lig yapacaklarını kaydeden Orhun Mevlit, sonrasında lige başlayacaklarını ifade etti. Basketbol Federasyonu Başkanı, her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın da şartlar el verdiği takdirde, Ocak ayında yapılacağının bilgisini verdi.

 

“LAÜ yerine Çetinkaya”

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, LAÜ hakkında da değerlendirme yaparak, bu yıl LAÜ’nün liglerde olmayacağını söyledi. Mevlit; “LAÜ bize bu yıl spor branşlarında olmayacağını ve lige katılamayacağını söyledi. Pandemi sürecinde öğrencilerin kaçmasında en büyük yarayı LAÜ aldı. Onlar da haklı olarak bazı kısıtlamalara gitti. LAÜ, çok iyi ve lige renk veren takımdı. Onların olmaması üzücü… Ligde olmayacaklar ama üniversite liglerinde olacaklar. Bu sezon takım sayısında azalma olmayacak çünkü LAÜ yerine Çetinkaya geldi. Yenicami’nin de katılımı için çalışmalar var. Ligimiz yine seyir zevki yüksek bir seviyede olacak” dedi. 

Bu haber toplam 5905 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.