Rakamlarla Kadınlar Ligi

Rakamlarla Kadınlar Ligi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında durdurulan basketbol liglerinden olan Kadınlar Ligi’nde şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda kayıp yaşamayan tek takım UKÜ.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen liglerin Koronavirüs tedbirleri kapsamında askıya alması ile birlikte devam eden liglerden biri olan Kadınlar Ligi de durduruldu. Takımlar ilk dört içerisinde yer alarak Play off yarı finalde mücadele etme adına mücadele verirken, liglerin ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Kayıpsız tek takım UKÜ

Ligde şu ana kadar oynanan karşılaşmalara bakıldığında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) oynadığı 6 maçın tamamını da kazanarak ilk sırada yer alıyor. Kaydettiği 420 sayı ile maç başına 70 sayılık bir ortalama yakalayan UKÜ’nün adından 7 maç oynayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 5 galibiyet, 2 mağlubiyetle ikinci sırada bulunuyor. GAÜ 387 sayı ile 55,2’lik maç başı sayı ortalamasına sahip durumda. Gönyeli Spor Kulübü de GAÜ gibi 5 galibiyet ve 2 mağlubiyetle oynadığı 7 maçı tamamlayarak 12 puanda bulunuyor.

47,4’lük maç başı sayı ortalaması ile oynayan Gönyeli’nin ardından dördüncü basamakta oynadığı 6 maçın 3’ünü kazanan, 3’ünü kaybeden Rauf Denktaş Üniversitesi yer alıyor. 255 sayı kaydeden RDÜ’nün maç başı sayı ortalaması ise 42,5’lik maç başı sayı ortalamasına sahip.

Ligde oynadığı 7 maçta tek galibiyet elde eden Akdeniz Spor Birliği ve galibiyeti bulunmayan Doğu Akdeniz Üniversitesi ise son iki sırayı paylaşan takımlar. Akdeniz’in 25,4, DAÜ’nün 26,3’lük maç başı sayı ortalaması bulunuyor.


Statü

Altı takımın yer aldığı Kadınlar Ligi, iki devre olarak oynanacak. İki devrenin tamamlanması ile birlikte ilk dört sıra içerisinde yer alacak olan takımlar Play off yarı finalde 1-4 ve 2-3 şeklinde eşleşecek. Kazanılmış üç maç esasına göre oynanacak yarı finalde rakiplerine üstünlük kuracak olan ekipler finale kalacak. Final ise 4 kazanılmış maç esasına göre oynanacak.

 

Klasmanın tamamlanmasına 10 maç kaldı

Kadınlar Ligi’nde klasmanın tamamlanmasına 10 karşılaşma kaldı. Liglerin ne zaman devam edeceği belirsizliğini korurken, oynanacak karşılaşmaların ardından Play off yarı finale yükselecek dört takım netlik kazanacak. Ligde kalan maçlar ve puan durumu şu şekilde:

 

Kalan maçlar

Rauf Denktaş Üniversitesi – GAÜ

Rauf Denktaş Üniversitesi – DAÜ

Akdeniz Spor Birliği – DAÜ

Rauf Denktaş Üniversitesi – Akdeniz Spor Birliği

Rauf Denktaş Üniversitesi – UKÜ

UKÜ – DAÜ

Gönyeli SK – Akdeniz Spor Birliği

Gönyeli SK – DAÜ

UKÜ – GAÜ

Gönyeli SK - UKÜ

 

Kadınlar Ligi Puan Durumu

TAKIMLAR                  O         G         M        AS       VS       AV       P

UKÜ                             6          6          0          420      156      264      12

GAÜ                             7          5          2          387      252      135      12

Gönyeli                        7          5          2          332      287      43        12

RDÜ                             6          3          3          255      250      5          9

Akdeniz SB                  7          1          6          178      443      -245     8

DAÜ                             7          0          7          184      377      -193     7

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.