Potada lig öncesi rakamlar

Potada lig öncesi rakamlar

Basketbolda kısa bir süre sonra başlayacak olan Süper Lig öncesinde takımlar hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

Basketbolda kısa bir süre sonra başlayacak olan Süper Lig öncesinde takımlar hazırlıklarını sürdürüyor. Bu süreçte düzenlenen iki ciddi turnuvada takımlar kendilerini sınama şansı bulurken, güçlü ve eksik yanlarını görme şansı yakaladı. KTSYD Turnuvası ve ardından Cumhuriyet Kupası’nda boy gösteren ekiplerin takım performansları lig öncesi bir takım verileri de ortaya çıkarmış oldu.

 

YDÜ iki turnuvanın ‘En’lerinde lider

Son şampiyon YDÜ, 2 turnuvada toplam 6 maç oynarken, ortalamaları ile lig öncesi iyi mesaj verdi. Atılan sayıda 80 ortalamasını tutturan YDÜ, yediği sayıda da maç başı 47,8’lik ortalama ile bu iki istatistiğin zirvesinde yer aldı. KTSYD Kupası’nı kazanan, Cumhuriyet Kupası’nı ise YDÜ’ye kaptıran Koopspor’un attığı sayı ortalamasının 66,4’te kalması dikkat çekerken, maç başı 60 sayı yediği savunması rYDÜ’den sonra en iyi ikinci ortalamaya sahip oldu.

 

Çetinkaya’da hücum, DAÜ’de savunma sıkıntısı

İki turnuvada sadece iki maç yapabilen Çetinkaya sayı bulmada zorluk çekiyor. Ligin yeni ekibi 39,2 maç başı sayı ile oynarken, onu 41,0 ortalama ile DAÜ takip ediyor.

Savunma anlamında DAÜ 2 maçta 161 sayı yerken, yediği sayı ortalaması 80,5 oldu. DAÜ’den sonra en kötü savunmayı 76,0’lık ortalama ile LAÜ yaptı.

basketbol,.jpg

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.