“Performansımı korumak için elimden geleni yapmak istiyorum”

“Performansımı korumak için elimden geleni yapmak istiyorum”

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarına evinde verilen program çerçevesinde devam ediyor.

A+A-

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarına evinde verilen program çerçevesinde devam ediyor. Hekimoğlu, Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Gündemi programına yaptığı açıklamada özellikle 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın ertelenmesine üzüldüğünü ancak diğer organizasyonlar için çalışmalarına verilen antrenman sistemi çerçevesinde evde devam ettiğini belirtti. Elit atlet “Üst düzey bir spor yapıyorsanız, bunun sorumluluklarını yerine getirmek zorundasınız, biz de bu sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

 

Hekimoğlu: “Çalışmalara ara vermedik”

Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin tedbirli olmasını ve üzerine düşen görevleri yapmasını rica ettiğini belirten Hekimoğlu, “Tüm spor camiasını salgından etkiledi. Hem bireysel hem takımsal sporlarda üst düzey önlemler alındı. Tarihte ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları ertelenmek zorunda kaldı. Biz de planlarımızı buna göre organize ettik. Bir kamp sürecindeydim fakat karantina sonrası evde gerek federasyonumuzun gerek bizim organize ettiğimiz antrenman sistemi ile çalışmaktayız. Ara vermedik. Tüm dünya bu şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Olimpiyatların ertelenmesine üzüldüm”

“Bu sezon özellikle antrenmanlarda elde ettiğimiz performans derecelerimiz, üst düzey performans göstereceğimizin göstergesiydi” diyen Hekimoğlu, “Olimpiyatların ertelenmesine üzüldüm. Ağustos ayı sonunda Fransa’da olacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası var. Avrupa Atletizm Federasyonu onunla ilgili karar alacak. Gerek ona gerekse diğer organizasyonlara hazırlanmak istiyoruz. Türkiye Atletizm Federasyonu nisan sonuna kadar faaliyetlerini erteledi. Onlar da gelişmelere göre karar verecek. Performansımı korumak için elimden geleni yapmak istiyorum. Çalışmalarıma ara vermedim. Üst düzey bir spor yapıyorsanız bunun sorumluluklarını yerine getirmek zorundasınız. Biz de bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.