“Önce kendi içimizdeki ambargoları kaldıralım”

“Önce kendi içimizdeki ambargoları kaldıralım”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (15) – HÜSEYİN SADIKLAR

A+A-

SADIKLAR: “ŞARTLAR DAHA İYİ OLMALI”… Yenicami’nin deneyimli kaptanı Hüseyin Sadıklar, ülkemiz futbolundaki sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi. Sadıklar; “Bence önce kendi kendimize uyguladığımız ambargoları düzeltelim. Bu ülkede Spor Bakanlığı yok ve gelecek için planlama yok. Şartlar daha iyi olmalı. Önce kendi içimizdeki Bence önce kendi kendimize uyguladığımız ambargoları düzeltelim”

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin tecrübeli kaptanı Hüseyin Sadıklar oldu. Uzun yıllardır ülke futboluna hizmet veren Sadıklar ile futbol hayatından, formasını giydiği Yenicami’ye, unutamadığı anıdan ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu konuştuk.

 

Sadıklar: “4 sezondur takım kaptanlığı yapıyorum”

Yenicami’nin tecrübeli oyuncusu Hüseyin Sadıklar, 2004-2005 sezonundan itibaren farklı Süper Lig takımlarında forma giydiğini ve son 4 sezondur da takım kaptanlığı yaptığını söyledi.

 

İlk devre değerlendirmesi

Siyah beyazlı ekibin kaptanı Sadıklar, ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine yaptığı değerlendirmede, ilk devreyi istemedikleri yerde bitirmediklerini, ikinci devrede daha iyi bir performans göstereceklerini ifade etti.  Sadıklar; “Takım olarak istediğimiz bir noktada ilk devreyi tamamlayamadık. 2’nci devre için daha çok çalışıp ligde toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. Aynı zamanda Yenicami geleneğini sürdürüp kupayı kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Unutamadığı anıları yaşadığı şampiyonluklar…

Ülkemiz futbolunda önemli bir kariyere sahip olan Hüseyin Sadıklar, unutamadığı anıları konusunda “Yaşamış olduğumuz şampiyonlukların hepsi ayrı ayrı unutulmaz anılardır” dedi.

 

“Futbolcuların en büyük sorunu sözleşmenin olmaması”

Deneyimli oyuncu Hüseyin Sadıklar, ülkemizde futbolcuların büyük sıkıntıları olduğunu belirtti. Sadıklar; “Profesyonel anlamda antrenmanlar yapıp doğru orantıda maddi kazanç elde edememek ve ekstra işte çalışmak ülkemiz şartlarında birçok futbolcunun önemli bir sorunu. Futbolcuların özel sektör veya memur olarak farklı işler yapması aynı zamanda da, profesyonel anlamda haftanın 6 günü antrenman ve 1 günü de maç oynaması zor bir durum. Bir diğer yaşanılan en büyük sorunlardan bir tanesi de, sözleşme olmamasıdır. Futbolcular hariç tüm paydaşların (teknik direktör, hakem, yabancı statü futbolcular, sağlıkçılar) hepsinin sözleşmeleri var. Önümüzdeki yıl futbolcu ve kulüplerin haklarını koruyan sözleşmeleri hem Kulüpler Birliği’nin, hem de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun uygulamaya almasını temenni ederim” dedi.

img_8510.jpg

“Şartlar daha iyi olması gerekiyor”

Kıbrıslı Türklere spor anlamında uygulanan ambargolara da değinen deneyimli oyuncu, ambargonun en büyüğünü kendi kendimize yaptığımızı söyleyerek, ülke futbolundaki sorunlardan bahsetti. Hüseyin Sadıklar; “Bence önce kendi kendimize uyguladığımız ambargoları düzeltelim. Bu ülkede Spor Bakanlığı yok ve gelecek için planlama yok. Sadece futboldan örnek vereyim karınca kararınca yaklaşık olarak 100 bin kişi bu futboldan yararlanıyor. (Futbolcu, teknik direktörler, kulüp personelleri, hakemler, gözlemciler, saha komiserleri, sağlıkçılar, polisler, basın emekçileri, fotoğrafçılar)… Şartların daha iyi olması gerekiyor. Maçları canlı yayınlamakta zorlanıyoruz. Tek kamera ile maç yayını verip göremediğimiz pozisyonların üzerine yorum yapmaya çalışıyoruz. Maç yayınlarının özellikle canlı yayınlarının daha kaliteli ve daha çok kamera ile çekilmesi gerekiyor. Futbolumuzu daha cazip kılan, sentetik zeminlerin kaldırılması futbolcu sağlığı açısından çok önemli” şekilde konuştu.

 

“Önce kendi içimizdeki ambargoları kaldıralım”

Sadıklar son olarak ülkemiz futbolunda birçok sorun olduğunu bir kez daha yineleyerek, önce bu sorunları aşmak gerektiğini dile getirdi. Hüseyin Sadıklar; “Statlarımızın ambiyansı, ülke standartlarını göz önünde bulundurarak inşa edilmesi gerekiyor. Tartansız tribünlerin sahaya yakın olması. (Örneğin; MTG, Küçük Kaymaklı ve Cihangir sahaları gibi…) Bizim bazı statlarımız, 18 kişilik takımı sığmıyor. Futbolcunun duş alacağı ve tuvaletini yapacağı yer yok. Önemli konulardan bir tanesi de Sponsorluk Yasası’nın ülke futbolu için bir an önce geçirilmesi gerekiyor. Futbolumuzu geliştirmek için önce sorunlarımızı çözmeliyiz. Bu ada sporcusu çok yeteneklidir önce kendi içimizdeki ambargoları kaldıralım. Daha sonra siyasi anlamda ambargolar kalkarsa -ki inşallah kalkacaktır. Günün birinde diğer ülkelerle futbol maçlarında oynayabilelim”

sadiklar-ailesi-(kucuk-kullanilacak).jpg
Sezon başında Mağusa Türk Gücü ile oynadıkları ve penaltı atışları sonucunda rakiplerini mağlup ederek Süper Kupa’yı kazanan Yenicami’nin kaptanı Hüseyin Sadıklar’ın ailesi, deneyimli oyuncunun sevincine ortak olmuştu.

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.