Olimpiyat için mücadele edecek

Olimpiyat için mücadele edecek

Kıbrıslı Türk Voleybolcu Merve Çelebi, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılım için düzenlenen Continental Cup’ın ilk aşaması için Gürcistan’a gitti.

A+A-

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nda yer alan Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, Gürcistan’da 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan CEV Continental Cup ilk aşamasında yarışmak için bu ülkeye gitti. Avrupa Voleybol Konfederasyonu CEV tarafından düzenlenen mücadele aynı zamanda 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara katılacak olan takımların belirlenmesi amacını taşıyor.

 

İkinci aşama için yarışacak

Organizasyonun ilk aşamasında Merveli Türkiye önümüzdeki yıl düzenlenecek ikinci aşamaya kalabilmek için mücadele edecek. Elde ettikleri ülke puanına göre ilk sekizde bulunan Çekya, Almanya, İsviçre, Rusya, Finlandiya, Polonya, İspanya ve İtalya CEV’in resmi internet sayfasına göre ikinci tura yükselmiş durumda. Hollanda ise organizatör olduğu için doğrudan final oynamaya hak kazandı.

 

İlk iki sıra tur atlayacak

Gürcistan’da düzenlenecek olan Continental Cup’ın ilk aşamasında F Grubu’nda yer alan Merveli Türkiye, grubunda Norveç, Macaristan ve Gürcistan ile karşılaşacak. Gruplarında ilk iki sırayı alacak olan ekipler ikinci aşamaya yükselecek. İkinci aşama ise önümüzdeki yıl oynanacak.

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.