Nasıroğlu neden tekrar aday olduğunu açıkladı

Nasıroğlu neden tekrar aday olduğunu açıkladı

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Cumartesi günü gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayları arasında yer alan eski başkanlardan Ertuğ Nasıroğlu yazılı açıklama yaptı.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Cumartesi günü gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayları arasında yer alan eski başkanlardan Ertuğ Nasıroğlu yazılı açıklama yaptı. Nasıroğlu, neden tekrar aday olduğunu, projelerini ve seçilmesi halinde çalışacağı yönetim kurulunu duyurdu.

 

Çalışacağı yönetim kurulu

Ertuğ Nasıroğlu çalışacağı yeni yönetim kurulunu şöyle açıkladı:

Ertuğ Nasıroğlu (Başkan) Gürsel Selengin, Osman İpar, Av. Ratibe O.Altunç, , Ramadan Büyükel, Onay K. Kafadar, Emir Baturalp,Galip Albayrak,Okan Karademir,Fikri Katipoğlu

DENETLEME KURULU: Metin Pastırmacıoğlu, Mustafa Keski, Aydın İpar

CEZA KURULU: Av. Fehmi Altunç, Av.Semiye Güven, Av. Elçin A.Nasıroğlu, Fatih Seyitler, Coşkun Ulusoy

DİSİPLİN KURULU:Muharrem Şefketoğlu,Nazım Nuri,Ramadan Heper

GENEL KOORDİNATÖR  ve DIŞ İLİŞKİLER  : Yrd.Doç.Dr.Seyfi Savaş

 

Neden tekrar aday oldu?

Nasıroğlu neden tekrar aday olduğunu şu açıklama ile duyurdu:

“2014-2017 Yıllarında KKTC Basketbol Federasyonuna Başkan olarak hizmet ettikten sonra  geçen bu 3 yıllık süre zarfında genelde sporun özelde Basketbolun hep izleyicisi oldum,

Basketbolu izlerken günden güne kan kaybettiğini ve üç yıl zarfında diğer branşlara nisbeten bayağı gerilediğini gördüm. Başkanlığım döneminde yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımla çıtayı çok yukarılara çekip ülkemizde futbol sporunun ardından ikinci ve en çok izlenen ve seyirci çeken branş durumuna getirdiğimizi söyleyebilirim.

Geçen bu 3 yıllık sürede birçok organizasyonun yapılmadığını yapılanların da iş ola “Dostlar alışverişte görsün” misali yapıldığını ifade edebilirim.

Bu nedenle KKTC Basketbolunu yine eski şaşalı günlerine döndürmek, bayrağı en yukarılara çıkarmak ve layık olduğu itibarı kazandırmak için siz kuluplerin de desteği ile tekrar arkadaşlarımla aday olmaya karar verdim.

Aday olurken tüm kulüplere eşit mesefede, adil, paylaşımcı ve şeffaf bir yönetim oluşturacağımızı söyleyebilirim.

 

2014-2017 yılarında yapmış olduğumuz hizmetler yeni dönemde de yapacaklarımızın teminatıdır”

Bu dönemde yapmış olduğumuz çalışmalar, hizmetler ve organizasyonların yanında yapmak isteyip te bazı özel nedenlerden dolayı yapamadıklarımızı siz değerli kulüplerimizin desteği ile artırarak yapacağımızın garantisini verebilirim.”

 

Projelerini açıkladı
Nasıroğlu projelerini şu başlıklar altında açıkladı:

1 - KKTC'de Üniversite Sporları Federasyonu ile istişare edilerek ciddi bir üniversiteler ligi oluşturacağız. Ülke de Final oynayan takımların Türkiye'de düzenlenen şampiyonaya katılımlarını sağlayacağız.
2- Türk Dünyası ülkeleri arasında dostluk ve spor köprüsü kuracağız. Bu amaçla her kategoride Ülkemiz Milli takımlarını kurarak bu ülkelerle ortak turnuvalar düzenleyeceğiz.
3- Ülkemizde basketbolun yine eski günlerine dönebilmesi, ilgi ve eğilimin üst seviyelere gelebilmesine imkan sağlayacak acil eylem planı yapacağız.(Anı turnuvaları ve televizyon naklen yayınları v.b.)
Bunun için sektörde yer alan herkesin davet edileceği bölgesel toplantılar düzenleyeceğiz.
Sadece sorunların konuşulduğu, durum tespitlerinin yapıldığı toplantılar artık sona erecek. Çözüm odaklı ve hedef önerilere açık basketbolun gelişimine katkı veren her düşüncenin dinleneceği yeni bir döneme girilecek.
4- Antrenör ve Hakem eğitimlerinin eski dönemlerdeki gibi üst seviyelere gelmesini sağlayacak hamleler yapacağız.
5 - İlk ve orta dereceli okullarda basketbolun yaygınlaşması için Milli Eğitim Bakanlığına proje sunacağız.

Bunun için :
5.a- Bölgesel, yerinde Temel basketbol eğitimlerini faaliyete sokacağız.
5.b- Her bölgede pilot okullar tespit edip yoğunluklu çalışmalara başlayacağız.(Kamplar vs.)
5.c- Buralarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimize yönelik "basketbol" hizmet içi eğitimleri düzenleyeceğiz.
6- Kadın basketbolunun gelişimine yönelik, Ülkedeki paydaşlar ve Türkiye'den gelecek uzmanlarla geniş katılımlı bir beyin fırtınası düzenlenecek. Çıkan sonuçların değerlendirilmesine yönelik bir stratejik plan yapılacak.
7- Kulüplerde mümkün olan tüm kategoride Türkiye şampiyonalarına katılım sağlayacağız.
8- İlerleyen zamanda yukarıda bahsi geçen ve tamamen Ülkedeki basketbol altyapısından yetişmiş sporculardan oluşturulacak, bir yarışmacı takım kurarak Türkiye sözleşmeli liglerine katılımı sağlanacak.(Fast Break örneği.)
9- Kulüplere malzeme (pota, top ve forma.) yardımı yapabilmek için ayni ve nakdi sponsorlar bulacağız.
10- Ülkedeki altyapı maçlarının YouTube vb. sosyal medya kanalları üzerinden naklen yayınlanmasını sağlayacak çalışmaları hızlandıracağız.
11- Basketbol sezonunun ölü döneminde kurumlar arası liglerin veya turnuvaların organize edileceği çalışmalar başlatacağız.

12- 2014-2017 Basketbol dönemlerinde yapmış olduğumuz ve herkesin keyif aldığı ada içi ve ada dışı kamp ve eğitim çalışmalarının devamını sağlayacağımız çalışmalara özenle devam edeceğiz.

Yukarıda 12 maddeden oluşan hedeflerle yola çıkıyoruz. Takım çalışmasının ön plana çıkacağı yeni bir dönemi başlatıyoruz.
Ülke basketbolunun kısa, orta ve uzun vadede arzu edilen seviyelere gelebilmesi ve bu sevilerde kalabilmesi için mutlaka profesyonel destek alacağız. Bu konuda Türkiye'deki dostlarımız güvencemizdir.

Bu haber toplam 6672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.