MTG, sosyal medyada da ‘fark’ yaratıyor

MTG, sosyal medyada da ‘fark’ yaratıyor

Süper Lig kulüpleri sosyal medyada oldukça aktif

A+A-

Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın hale gelen sosyal medyaya takımlarımız büyük ilgi gösteriyor. Süper Lig’de yer alan 16 kulübün hepsinin de sosyal medya hesabı bulunuyor. Takımlarımız yaygın olarak Facebook’u kullansa da, bazı kulüplerin Instagram hesabı ve Youtube kanalı da bulunuyor.

 

Kulüpler, özellikle Facebook hesaplarını aktif olarak kullanıyor. Futbol ve diğer branşların yanı sıra, kulübü ilgilendiren etkinlik ve haberler de bu hesaplarda paylaşılıyor. Süper Lig ekiplerinden Mağusa Türk Gücü 8 bin 387 takipçiyle zirvede yer alıyor.


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın hale gelen sosyal medyaya takımlarımız büyük ilgi gösteriyor. Süper Lig’de yer alan 16 takımın da en yaygın sosyal platform sitesi Facebook’da hesabı bulunuyor. Ligde son olarak şampiyonluğa ulaşan takım olan Mağusa Türk Gücü’nün sadece Facebook hesabını 8 bin 387 kişi takip ediyor.

 

Aktif olarak kullanılıyor

facebook.jpg

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımların saha içerisindeki çalışmalarının yanı sıra transfer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal medyada takımlar adına oluşturulan hesaplar sayesinde hem medya, hem de taraftarlar takımların yaptığı çalışmaları daha detaylı bir şekilde takip etme fırsatı buluyor. Oluşturulan bu hesaplarda futbol ve diğer branşların yanı sıra, kulübü ilgilendiren etkinlik ve haberler de paylaşılıyor.

 

 

Instagram ve Youtube modası da yerleşiyor

ins.-youtube.jpg

En çok erişilme imkânına sahip platform olan Facebook’un yanında diğer platformlarda da yer alma modası başladı. Takımlarımızın bir diğer sosyal paylaşım platformu olan Instagram’da da aktif olduğu dikkat çekiyor. Süper Lig’de yer alan 16 takımın 13 takımın resmi Instagram hesabı bulunurken, Yenicami’nin sadece akademi adına, Baf Ülkü Yurdu’nun da okçuluk takımı adına hesapları bulunuyor. Düzkaya’nın ise Instagram’da hesabı bulunmuyor. Öte yandan özellikle görsel medyada etkili olan Youtube’da da bazı takımlarımızın kanalı bulunuyor. Merit Alsancak Yeşilova ve Lefke kulüpleri Youtube’da da aktif olarak yayınlar yapıp, takımının sesini daha da çok duyuruyor.

 

En fazla MTG’nin, en az Düzkaya’nın takipçisi var

Süper Lig’de yer alan kulüpler en fazla Facebook hesapları üzerinden paylaşımlar yapıyor. Facebook hesapları içerisinde 8 bin 387 kişilik takipçi ile Mağusa Türk Gücü zirvede yer alırken, son sırada 432 kişi takipçiyle Süper Lig’in yeni ekibi Düzkaya’nın olması dikkat çekiyor.

mtg-ufak.jpg


Süper Lig kulüplerinin Facebook hesaplarının takipçi sayıları şu şekilde;

Mağusa Türk Gücü: 8 bin 387 takipçi

Yenicami: 3 bin 170 takipçi

Türk Ocağı: 2 bin 845 takipçi

Merit Alsancak Yeşilova: 2 bin 538 takipçi

Doğan Türk Birliği: 2 bin 340 takipçi

Lefke: 2 bin 012 takipçi

Çetinkaya: Bin 985 takipçi

Binatlı: Bin 984 takipçi

Cihangir: Bin 520 kişi

Gençlik Gücü: Bin 484 takipçi

Küçük Kaymaklı: 879 takipçi

Göçmenköy: 770 takipçi

Hamitköy: 722 takipçi

Gönyeli: 547 takipçi

Düzkaya: 432 takipçi

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.