Mişon Kupası’nda finalistler belirlendi

Mişon Kupası’nda finalistler belirlendi

Hentbol Derviş Mişon Kupasında kadınlar yarı finalinin ardından dün akşam da erkekler yarı final maçları oynandı.

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından merhum milli hentbolcu Derviş Mişon anısına düzenlenen kupa mücadelesinde kadınlar yarı finallerinin ardından erkekler yarı final maçları da dün akşam oynandı ve finale kalanlar belli oldu. CIU Arena’da gerçekşen Hentbol Derviş Mişon Kupası’nda erkekler finali UKÜ-GG arasında oynanacak.

 

UKÜ-YDÜ: 35-34 (Uzatmalarda)

Hentbol Derviş Mişon Kupası erkekler yarı final ilk maçında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) arasında oynandı. Maça YDÜ erkekleri hızlı başlayıp skor üstünlüğünü sağlasa da maçı bırakmayan UKÜ ilk devreyi 13-12 önde bitirdi.

İkinci devrede de başabaş mücadele sergileyen takımlar son 20 saniyeye 26-26 ile girdiler. Bitime 7 saniye kala UKÜ takımı birebir pozisyonda sayı atamazken bitime yarım saniye kala YDÜ ayni pozisyondan yararlanamadı ve maç 5’er dakikalık uzatmalara kaldı. Uzatmalarda da karşılıklı sayılar atan takımlardan kazanan 35-34’lük skorla UKÜ oldu ve adını finale yazdırdı. Maçın en skorer ismi 9 sayı ile UKÜ’den Berkman Ayalılar olurken YDÜ’nün en skorer oyuncusu 8 sayı atan Hakan Avvuran idi.

 

GG-Yükseliş: 36-21

Derviş Mişon Kupası erkekler yarı final ikinci maçında Gençlik Gücü ile Yükseliş takımları karşı karşıya geldi. Son lig şampiyonu Gençlik Gücü’ne karşı ilk 10 dakikada iyi bir direnç gösteren Yükseliş ilerleyen dakikalarda skor üstünlüğünü kaybetti.

İlk devresi 15-10 Gençlik Gücü üstünlüğünde biten maçın normal süresi ise 36-21’lik skorla GG galibiyeti ile tamamlanarak GG, finalde UKÜ’nün rakibi oldu. Mücadelenin en skorer ismi 9 sayı ile Yükseliş’ten Çağın Yücel olurken GG’nin en skoreri Ahmet Altan 8 sayı ile oynadı.

 

MAÇ PROGRAMI (CIU Arena):

FİNAL

29 KASIM CUMA

Saat 18.00: YDÜ-Esentepe E.Y.A. (Kadınlar finali)

Saat 19.45: UKÜ-GG (Erkekler finali)

 

Fotoğraf: Ahmet Özsoy

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.