“Mesnetsiz, yakışıksız ve gözü kararmış bir basın açıklaması…”

“Mesnetsiz, yakışıksız ve gözü kararmış bir basın açıklaması…”

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlerciler Derneği, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Yonpaş Dumlupınar – Girne Halk Evi maçı sonrasında kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya ilişkin kınama mesajı yayınladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlerciler Derneği, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Yonpaş Dumlupınar – Girne Halk Evi maçı sonrasında kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya ilişkin kınama mesajı yayınladı. Dernek Başkanı Niyazi Nizam imzası taşıyan açıklamada, yapılan açıklamaların ‘çamur at izi kalsın’ şeklinde yapıldığını savunarak, hakemlerden önce ilk olarak kendi kendilerini sorgulamaları gerektiğini, yasal hakların kullanılacağı ifade edildi.

Dernek Başkanı Niyazi Nizam’ın yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübünün, Girne Halk Evi maçının ardından hakemimizi hedef gösteren mesnetsiz, yakışıksız ve gözü kararmış bir basın açıklaması, Kıbrıs Türk futbolunun taraflı, tarafsız herkesin tepkisini çekmiştir. Çamur at izi kalsın mantığında yazılmış bir yazı, nazarımızda yok hükmündedir. Saha içinde sergiledikleri performans beklentinin altında kalınca, hakeme yönelik böyle bir açıklama kabul edilemez. Yonpaş Dumlupınar Spor Kulübünün ilk önce yapması gereken, kendi içsel sorgulamalarıdır. Akabinde, hakemi eleştirsinler.

Hakemin de bir ailesi ve sosyal yaşamı olabileceği göz önünde bulundurup, bu gibi delilden yoksun bir açıklamanın ailesinin yanında sosyal çevresini de yıpratabileceği unutulmamalıdır. Bir hakemin yetiştirilmesi en az on yıllık bir süreç gerektirir. Bu kadar basit bir şekilde ve bilinçli olarak yıpratılmaya çalışılamaz. Empatiden yoksun ve ispatlayamadıkları suçlayıcı açıklamalarına devam etmeleri, genelde sporumuza özelde ise futbolumuza faydadan çok zarar vermektedir.

Hakemlerimiz, görev bilinci içerisinde ve disiplinden ödün vermeden maçlarını yönetmektedirler. Hakemler, sürekli şekilde kural bilgilerini güncelleyerek ve fizik kondisyonunu da üst seviyeye taşıyarak, adaletli olarak maçlarını yönetmek için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermektedirler.

İlgili basın açıklamasının, zem ve kadih içermesi sebebiyle, yasal haklarımızın kullanılacağı tüm kamuoyunun bilgisine getirmeyi bir borç biliriz.”

Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler