“Maçlar oynanmasın diye yalvardım”

“Maçlar oynanmasın diye yalvardım”

 Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, maçların oynanmaması için çok çalıştığını söyledi. Teknik direktör Fatih Terim'in sahalara döneceğini kaydeden Cengiz, provakasyon yapıldığını savundu.

A+A-

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonuna bağlanarak gündemi değerlendirdi. İlk olarak kulüpte çalışanlara teşekkür eden Cengiz, "Bu süreçte bir şey gözden kaçtı. Sevgili Abdurrahim (Albayrak) kardeşimin yanında sevgili oğlu Hikmet Albayrak da var. Karantinada. Onun da sağlığı iyi. Yusuf Bey (Günay) de çok iyi. Test sonuçları gelecek. Boğaza ve buruna sürülen testler sonrası en sağlıklı test uygulanıyor, sonuçları 36 saate çıkacak. Doktorlar, başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın 5. gün içinde ciğerlerindeki sorunun geçeceğini söylüyorlar. En sağlıklı test uygulanıyor, sonuçları 36 saate çıkacak" dedi.

 

"Terim'in sevenleri sevinsin, rakipleri biraz daha çalışsın"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in keyfinin yerinde olduğunu kaydeden Cengiz, "Sevenleri sevinsin. Rakipleri biraz daha çalışsın, eğer sahaya dönerse. İnşallah sahaya dönecek. Bende hiç bir şey yok. Belirti, ateş, öksürük yok" ifadelerini kullandı.   Doktorların toplumum yüzde  80 oranındaki kesimin corona virüse yakalanacağını belirttiğini kaydeden Cengiz, "Geri kalan yüzde 20 için devletimiz mücadele ediyor. Risk grubu altındakilerin zarar görmemesi için devlet neredeyse ulusal kurtuluş savaşı gibi bir mücadele içinde. Bizim bu noktada fertler olarak devletimizin yanında onunla birlik, ilgili bakanlıkların bütün talimatlarına uymak zorundayız. Evde kal, evde çalış sloganıyla nöbetçi departmanlar hariç bütün departmanları evde çalışmaya sevk ettik" diye konuştu.

Coranavirüsün bir salgın olduğunu belirten Mustafa Cengiz, "Bütün kıtaları etkileyen bir salgın. Bu salgından kaçış yok. Önemli olan vücut direncini yukarıda tutarak, bu salgını atlatmalıyız. Öncelikle kadınlarımızı, çocuklarımızı korumalıyız. Aslında devlet yaşlıları korumaya çalışıyor. Onların zarar görmemesi için devlet elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.

 

"Bu maçları oynamayalım diye yalvardım"

Maçların oynanmaması için çalıştığını kaydeden Mustafa Cengiz şöyle devam etti; "- Mezar taşına yazmış adam. Söyledim söyledim ama inanmadınız-" diye bir şey var. Sanki biz maçların seyircili oynanmasını ister gibi ters algı yapıyorlar. Devletimiz ne derse o olur? Bizim bir önerimiz varsa bunu Galatasaray kültürüne bağlı olarak bunu sunarız. Devletin dediklerine uyarız, uymayanları da uyarırız. 11 Mart Perşembe günü 85 yaşındaki bir kişinin coronavirüs çıkmasının ardından ertesi gün panik havası yarattılar. Marketleri boşalttılar: Devletimiz paniği önlemek için bütün bulguları araştırmaya çalıştı.

TFF başkanı Nihat Özdemir, maçın seyircili oynanacağını ilan etti. Marketlerde boşalmadık raf kalmadı. Biz dedik ki devletimiz bunu seyircili oynatacak. Onun için ancak dezenfekte yapabiliriz. Provakasyona, panik yaratanlara, 5. kol gibi çalışanlara lütfen dikkat edin. Ateşi yakmaya çalışanlara, ulusun birlik ve beraberliğini camialar üzerinden bozmaya çalışanlara azami dikkat edelim.

Önce kendi devletimizi düşünüyoruz. Devletimiz Perşembe günü bir karar almış. Bütün konuştuklarımızın miladı Perşembe saat 19.00'da maçı aniden seyircisiz oynatma kararıdır. TFF seyircili dedi, ona göre önlemimizi aldık. 3 saat sonra seyircisiz dendi. Devletimizle irtibata geçtik. Bilmediğimiz şeyler olduğu edinimi aldım. En az akredite bin 500'e yakın görevli var. Sadece protokolde 60 metrekarede 100 kişi vardı, Abdurrahim bey de bizimle birlikteydi.  Bizim seyircisiz oynatma yerine erteleme istemedeki amacımız ne olabilir? Puan mı?

Değerli rakibimiz Beşiktaş'ın yöneticileri de oradaydı. Onlar da risk altındaydı. Bunu seyircili veya seyircisiz oynatma yerine erteletme isteğinin amacı ne olur. Seyircisiz oynandığında kalan 8 maçın 5'i deplasman. Biz avantajlıyız. Ama biz bu basit avantajları kullanmak istemeyiz.

Futbolcularımız huzursuzdu. Hoca çok büyük çaba sarf etti. Futbolcuları tek tek ikna etti ve maç oynandı. Buna da bir şey demedik. Madem ki bu kadar tehlike var. 3. Protokol güvenlik önlemleri uygulandı. 1. uygulansaydı 2 bin kişi olacaktı. Bunu bir türlü anlatamadık. Biz bunu hiçbir zaman demedik. 'Avantaj elde edelim değil, erteleyelim' dedik. TFF müthiş bir inatla, iki yetkili başkan ile başkan vekili bilmiyorum artık kelimeleri dikktatli kullanıyorum. Ligin illa da seyircisiz devam etmesini istediler.

Bunun tehlikesini gördük. Futbolcular sahaya çıkmak istemedi. Bizden başka da konuşan olmadı. Bu süreç içerisinde çok rahatsız olduk: Anlatmak istediklerimizi anlatamadık. En son Nihat Bey'i aradım. Futbolcuların isyanını biliyorsunuz, bu maçların ertelenmesinde hayır var. Çünkü 8 maç kalmış. Bu 8 maçı haftada iki maç oynayarak tamamlarız. Devletimiz bize ne zaman yol verirse, başlayabilirsiniz derse 1 ayda tamamlarız. 1. ligde 6 maç kaldı. Bu bir sağlık sorunu. Bu nedenle ertelemek istedik. Öncelikle stadı dezenfekte ettik dediğimizde devletin aldığı karar seyircisiz oynanmasıydı. Buna uyduk. Devlet seyircisiz oynanacak dense buna da uyarız. Çünkü devletin bir bildiği vardır ve biz devlete bakarız.

 

"Florya'daki herkese test yapıldı"

Florya'daki herkese test yapıldığını kaydeden Mustafa Cengiz, "Yener hocam süreci çok iyi yönetti. Ancak medyada bazıları yazıyor. Özellike Twitter'da. Üç maymun da mutasyona uğradı. Üç maymundan biri görmüyor, diğeri duymuyor ama üçüncünün ağzı açık, ellerinde bir de klavye var. Bunlar yazıyorlar. Benim için de yazıyorlar. Hanım görüyor gelip "pozitif veya negatif çıktı "diyor. Gülüyoruz, tabii ki. Futbolculara bir program gönderdik. Ne yapmaları gerektiğini tek tek söyledik. İç ve dış seyahat yapmamalarını istedik. Tek tek kendilerine imzalattık. Futbolcularımız buna riayet ediyor. İnşallah hocam 2-3 gün içinde yine ailesi Florya'nın başına döner ve gereği yapılır" dedi. 

"Önce tedbir sonra takdir" diyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Her an mücadeleye devam edelim, fakat her tür -ki bizim kuşak 68 kuşağı.- Her türlü belayla savaşmlaya ve onları yenmeye hazır olalım. Ve evde kalalım. Çarşamba'dan beri evdeyim. Koridor bile görmedim. Diğer insanların sağlığına dikkat etmeliyiz ve onlara virüs bulaştırmamamız gerekiyor" sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı. 

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.