Lefkoşa’yı yine ralli birleştirecek

Lefkoşa’yı yine ralli birleştirecek

Kıbrıs Rallisi kapsamında Lefkoşa’yı birleştiren Seyirci Özel Etabı bir yıllık aradan sonra yeniden koşulacak.

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) yedinci, Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağına ev sahipliği yapacak olan Kıbrıs Rallisi’nde, 2014 yılında ilk kez gerçekleşen ve iki toplumlu olarak organize edilen Lefkoşa Şehir İçi Seyirci Özel Etabı, bir yıllık aradan sonra bu yıl yeniden organizasyona dahil edildi.

 

Etap 28 Eylül Cumartesi koşulacak

Lefkoşa’nın güney ve kuzeyini bir kez daha birleştirecek olan Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı, 28 Eylül Cumartesi günü saat 17.07’de başlayacak. 3,52 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan etap, yine izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatacak.

 

Geçtiğimiz yıl yapılmamıştı

Kıbrıs Otomobil Kurumu (CAA) geçtiğimiz yılki Kıbrıs Rallisi’nde Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı’nı iptal etmiş, buna gerekçe olarak Lefkoşa’nın kuzeyinde etabın geçileceği güzergahta başka bir rallinin yapılmış olmasını ileri sürmüştü. Etap bir yıllık aradan sonra yeniden bu yıl koşulacak.

 

Etapta değişiklikler oldu

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) ev sahipliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) koordinatörlüğünde beşincisi yapılacak olan Kıbrıs Rallisi, Lefkoşa Özel Seyirci Etabı bu yıl bir kez geçilecek. Etapta bazı değişikliklere gidilerek heyecanın arttırılması hedeflenirken kuzeye geçiş noktası Taksim Sahası zıplama noktasından olacak. Ledra Palace Geçiş Kapısı’nın altından geçişten sonra ekipler Ledra Palace trafik ışıklarına doğru sola dönecekler ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na gelmeden şikan yapıp federasyondan sola dönüp eski güzergahına dönecekler. 27 Eylül Cuma Larnaka’dan start alacak olan yarışta iki toplumlu Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı 28 Eylül cumartesi yarışın 6. özel etabı olarak geçilecek.

Bu yıl Kıbrıs Rallisi’nde 21 farklı ülkeden sporcular mücadele edecek ve toplamda 17 R5 otomobil start alacak.

Bu haber toplam 1728 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.