Klasiklerden anlamlı bir destek daha

Klasiklerden anlamlı bir destek daha

KTKOD, “Bir Dergi Bir Oda” projesi kapsamında sağlığa ikinci yatırımı yapıyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD), ülkemizin ilk ve tek klasik otomobil dergisi olan ‘Tomofil’in beşinci sayısında yer alacak reklam geliriyle yine sağlık sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Derginin beşinci sayısının yayımlanmasına az bir süre kala KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, ‘Bir Dergi Bir Oda’ sloganıyla geçtiğimiz yıl başlatılan projenin yeniden hayat bulması için görüşmelerini tamamladı.

Aliusta, yapılan ön araştırma sonucunda Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’ndeki 10 numaralı (hastane genelinde 3 bin 118 no.’lu oda) bakıma ihtiyacı olduğu bilgisini aldı ve bu kapsamda çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda Aliusta ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Hastane Başhekimi Dr. Adil Özyılkan ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Erol Barçın’la görüşerek, servisteki 10 numaralı odanın yenilenmesi için el sıkıştı.

Hastane Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, sağlığa yapılan yatırımları önemsediklerini ve her zaman destek olduklarını söyledi.

‘Tomofil’ dergisinin geçtiğimiz yıl da hastanedeki bir odayı baştan aşağı yenilediğine dikkat çeken Özyılkan, bu yıl da aynı çalışmanın yapılmasını önemsediklerini ve gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Aliusta: “Ülkemiz için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız”

KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, ‘Tomofil’ dergisinin beşinci sayısının reklam geliriyle, yine sağlığa yatırım yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerle istişare içinde çalışma yürüttüğünü ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu ‘Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’ndeki çocuk odasının yenilenmeye ihtiyacı olduğunu öğrendiğini ifade eden Aliusta, “Daha sağlıklı, daha hijyenik ortamda hastaların tedavi görebilmelerini sağlamak amacıyla yine kolları sıvadık. Eski ve yıpranmış hastane odasındaki her şey sponsorlar sayesinde yenilenecek. Çocuklar daha rahat ve hijyenik ortamda sağlık hizmeti alacak. Bir sivil toplum örgütü olarak amacımız sadece faaliyetler yapmak değildir. Biz de ülkemiz için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız” dedi.

Aliusta, 10 numaralı odanın yenilenmesi için çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını da duyurdu.

Derneğin 2019 sezonunda 11 faaliyet gerçekleştirdiğini ifade eden Aliusta, ocak ayında yapılacak baloyla şampiyonların kupalarına kavuşacağını söyledi. Aliusta, dolu dolu ve takdir toplayan bir sezon geçirdiklerini, sezon ortakları ve sosyal sorumluluk projeleriyle derneğin adını duyurduğunu ifade etti.

 

“Gün geçtikçe destekçilerimiz daha da artıyor”

Aliusta, 2018 sezon sonunda yönetim kurulu “Bir Oda Bir Dergi” projesini hayata geçirme kararı aldıklarını ve geçtiğimiz yıl Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki Kulak Burun Boğaz (KBB) Servisi’ndeki çocuk odasını yenilediklerine dikkat çekti. Aliusta şöyle devam etti:

“2019 sezon faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı, projelerimizi ve işbirliklerimizi anlatacak olan Tomofil dergimizin beşinci sayısı için hazırlıklarımız sürüyor. Sosyal sorumluluk projemizin adını duyurmasıyla dergimiz bu yıl daha çok reklam aldı. Hastanede oda yenileme projemize ülkemizde değerli ve önemli yeri olan birçok şirket destek verdi. Gün geçtikte destekçilerimiz daha da artıyor. Proje ortaklarımızın artması bizlerin de daha iyi işler yapması için elimizi güçlendiriyor. Dopdolu içeriğiyle dergimiz, ocak ayında yapılacak şampiyonluk balomuzda klasik severlerin elinde olacak.

Bizlere sahip çıkan ve gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdeki yüksek katılımlar neticesinde bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimiz ve klasik severlerin sayesinde derneğin, güçlü bir yapıya büründüğünü belirten başkan Aliusta, bu katılımların ve desteklerin devam ettiği sürece bu gibi projelerin artarak hayat bulacağını söyledi.

Aliusta, dernek olarak sadece klasik severlere yönelik etkinlikler yapan bir örgüt olmak istemediklerini ifade ederek topluma faydalı olmaya, sivil toplum örgütü olarak sorumluluklarından kaçmayıp, örnek olacak çalışmalara, ülkemiz ve geleceğimize yatırım yapmaya amaçladıklarını” söyledi.

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.