KKTC Engelliler’den puan yükseltme tepkisi

KKTC Engelliler’den puan yükseltme tepkisi

Süper Lig yolunda emin adımlarla yoluna devam eden KKTC Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun oyuncularının puanını 1’den 2,5 yapmasına tepkili.

A+A-

Tekerlekli sandalye basketbolunda mücadele eden sporcuların her birine kurallar gereği 0 ile 5 arasında puan verilirken, parke zeminde mücadele eden oyuncuların toplam puanının 14 olması isteniyor. Sezon başından bu yana 1 puanla mücadele eden takımın oyuncusu Baran Oğuz’un puanının 2,5 olmasına KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı tepki gösterdi. Ayrıca konu ile ilgili itiraz yazısı da Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na iletildi.

 

Vudalı: “Karar kabul edilebilir değil”

Ruhsar Vudalı yaptığı açıklamada 3 Şubat tarihinde ellerine ulaşan federasyon açıklaması ile olayı öğrendiklerini ve karara tepki gösterdiklerini kaydetti.

Bu taraflı kararın kabul edilebilir olmadığını aktaran Vudalı, tekerlekli sandalye basketbolunda sporcuların engel durumuna göre 0-5 arasında puanlandırıldığını, saha içi toplam oyuncu puanının Türkiye’de 14 olduğunu belirtti.

Vudalı, ligin 12 Ekim 2019 tarihinde başladığını, transferler, oyun düzenlerinin bu puanlamaya göre yapıldığını, 22 Aralık  - 18 Ocak tarihleri arasında transfer dönemi olduğunu ve kendileri tarafından hiçbir bildirim yapılmadan 7 Şubat’tan itibaren bugüne kadar 1 puanla oynayan oyuncularının puanının 2,5 olduğunun kendilerine bildirildiğini belirtti.

“oyuncu ligin bitmesine 7 maç kala 1,5 puan nasıl yükseltilir? Kararın 7 Şubat’tan itibaren 8 Şubat’ta oynanacak maç öncesi alınması çok manidar” diyen Vudalı, “Çok emek, zaman harcayarak 14 maçta 14 galibiyetli takımın antrenörü, oyuncuları ve yönetimi olarak bize büyük bir haksızlık yapıldı. Başarımızdan rahatsız olanlar, bundan sonraki galibiyetlerimizi şimdiden sizlere hediye ediyoruz. Şans ve başarı bizimle olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.