Kızlarda UKÜ, erkeklerde YDÜ şampiyon

Kızlarda UKÜ, erkeklerde YDÜ şampiyon

Yaşama Sporla Bağlan Hentbol U16 Liglerinde üçüncülük ve final maçları oynandı

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 yaş altı ligler bugün tamamlandı. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen ve Yaşama Sporla Bağlan ismi ile gerçekleşen hentbol liglerinde U16 kategorisinde kızlarda Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda bugün oynanan üçüncülük ve final maçları öğlen başladı akşam saatlerine sona erdi.

 

Kızlarda DİGEM Erkeklerde MGA üçüncü

Yaşama Sporla Bağlan Hentbol U16 liglerinin son maçlarında önce kızlar üçüncülük mücadelesi izlendi. U16 kızlar üçüncülük maçında DİGEM ile Şahlanspor karşı karşıya geldi. DİGEM kızlarının üstünlüğünde geçen mücadeleyi 18-4’lük skorla kazanan DİGEM üçüncülüğü elde ederken, maçın en skorer ismi 12 sayıya imza atan Lütfiye Demir oldu.

Günün ikinci maçı U16 erkekler üçüncülüğü için oldu. Yükseliş ile MGA erkekleri arasındaki karşılaşmada MGA takımı ilk devreyi 10-8 önde tamamladı. İkinci devrede skor üstünlüğünü kurmayı başaran MGA 26-16’lık skorla ligi üçüncü bitirdi.

 

Kızlarda UKÜ, erkeklerde YDÜ şampiyon

Hentbol U16 Liglerinde kızlar şampiyonu Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) oldu. Günün ilk final mücadelesi kızlarda gerçekleşti. Yaşama Sporla Bağlan Hentbol U16 Kızlar Ligi finalinde UKÜ ile YDÜ takımları baştan sonra kıyasıya mücadele etti. İlk devresi 8-7 YDÜ üstünlüğünde biten maçta, UKÜ kızları ikinci devrede 4 sayılık farkla rakibine üstünlük kurdu ve mücadeleyi 21-18 kazanıp lig şampiyonluğunu ilan etti. Kızlar finalinde en skorer isim UKÜ’den 10 sayı ile oynayan Mercan Atay oldu.

Yaşama Sporla Bağlan Hentbol U16 Erkekler Ligi’nde şampiyonu belli edecek mücadelede yine YDÜ-UKÜ rekabeti izlendi. Son saniyeye kadar heyecan ve çekişmenin yaşandığı final nefes kesti. İlk devresi 12-12 biten maçta son saniye sayıyı bulan Yakın Doğu erkekleri 24-23’lük skorla maçı kazandı ve şampiyon oldu. Finalin en skorer oyuncusu YDÜ’den 10 sayı atan Kaan Oytun, UKÜ’den ise 7 sayı ile oynayan Hasan Şanverdi oldu.

Maçlar sonunda düzenlenen törende şampiyon takımlara ve dereceye girenlere kupa madalyaları takdim edildi.

 

Fotoğraflar:  Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.