‘Kaza’yı telafi peşindeler

‘Kaza’yı telafi peşindeler

Süper Lig’in ilk haftasını mağlubiyetle kapatan Göçmenköy ve Mağusa Türk Gücü Cuma akşamı Lefkoşa’da karşılaşacak

A+A-

Serkan SOYALAN

   K-Pet Süper Lig’in 2’nci haftası ilk haftayı mağlubiyetle kapatan iki takım olan Göçmenköy ile Mağusa Türk Gücü’nün karşılaşmasına sahne olacak.

   1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Göçmenköy, ligin ilk haftasını Doğan Türk Birliği deplasmanında 4-0’lık mağlubiyetle kapatmıştı. 2018-2019 Sezonu ve Kıbrıs Kupası şampiyonu Mağusa Türk Gücü ise ligin ilk haftasında uzunca yenilmezlik serisini sürdürdüğü kendi sahasında Türk Ocağı karşısında 1-0 mağlup olarak, sezona puansız başlamıştı.

   Cuma akşamı, Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan bu karşılaşma öncesinde her iki takım teknik direktörü, galibiyet için sahaya çıkacaklarını söylerken, ligin ilk haftasındaki puan kayıplarını ‘kaza’ olarak nitelendirdiler.

 

Yürekli: “Fikstür dezavantajımız var”

   Evsahibi Göçmenköy Teknik Direktörü Kemal Yürekli, ligin ilk maçlarının her daim zor geçtiğini söylerken, Doğan Türk Birliği’nin ligin şampiyonluk adaylarından biri olduğunun da altını çizdi.

   Ligde bu hafta bir diğer şampiyonluk adaylarından olan Mağusa Türk Gücü’nü ağırlayacaklarını da söyleyen Yürekli, hedeflerinin bu karşılaşmayı kazanıp, ilk haftadaki puan kayıplarını telafi etmek olduğunu vurguladı.

   Fikstür dezavantajlarının olduğuna da dikkat çeken Yürekli, ilk 5 hafta oynayacakları karşılaşmaların, ligin güçlü ekipleriyle olacağını söylerken, bu periyotta toplayabilecekleri kadar puanlar toplamak istediklerini söyledi.

   6 antrenman ile Mağusa Türk Gücü karşılaşmasına hazırlandıklarını da söyleyen Kemal Yürekli, Kemal Uçaner’in hafif bir sakatlık yaşadığını, ancak maça yetişebileceğini belirtti.

 

Oraloğlu: “Ligde bu sezon kolay maç yok”

   Mağusa Türk Gücü’nün başarılı Teknik Direktörü Ali Oraloğlu ise sezona beklemedikleri bir mağlubiyetle başladıklarını söylerken, oyunun büyük bir bölümünde oyuna hükmeden tarafın kendileri olduğunu ama sonuca gidenin rakip takım olduğunu vurguladı ve “Takım olarak bundan büyük dersler çıkardık” dedi.

   Göçmenköy deplasmanından galibiyetle ayrılarak, ilk hafta kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini de söyleyen Oraloğlu, ligde kolay maç olmadığının bilincinde olduklarını da vurguladı.

   Lefkoşa deplasmanından üç puanla ayrılmak istediklerini de söyleyen Oraloğlu, “Kazanarak bir galibiyet serisi tutturmalıyız” dedi.

   Takımda sakat futbolcularının bulunmadığını da belirten Oraloğlu, sadece yabancı futbolcuları Peter Ebi’nin henüz hazır olmadığından dolayı bu karşılaşmada da sahada olamayacağını vurguladı.

 

 

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.