Kaymaklı’dan federasyona ‘Rifat başvurusu’

Kaymaklı’dan federasyona ‘Rifat başvurusu’

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı, oyuncuları Rifat Hacıarifoğlu’nun geçtiğimiz sezondan kalan 1 maçlık cezasının kaldırılması için Futbol Federasyonu’na başvurdu.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı, oyuncuları Rifat Hacıarifoğlu’nun geçtiğimiz sezondan kalan 1 maçlık cezasının kaldırılması için Futbol Federasyonu’na başvurdu. Yapılan açıklamada Play-out ilk maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında 2 maç ceza alan oyuncunun kendileri iradesi dışında son maçlarının oynanmaması sonrasında cezasını tamamlayamadığını, ancak aynı maçta kırmızı kart görerek aynı cezayı alan Esentepe futbolcusu Kağan Görneçli’nin cezasını tamamladığı belirtildi. KTFF’yi konu ile ilgili karar almasını isteyen K.Kaymaklı’da Başkan Akay Aşina tarafından KTFF’ye verilen yazı şu şekilde:

 

“15.05.2019 tarihinde Cihangir Stadı’nda 2018 – 2019 Süper Lig sezonunun ilk play out maçı kulübümüz K.Kaymaklı ile Esentepe Spor Kulübü tarafından oynanmıştır.

Maçın 63. dakikasında futbolcumuz Rifat Hacıarifoğlu ile rakip takım futbolcusu Kağan Görneçli aynı anda ve aynı olaydan dolayı ikişer maç cezalandırılmak üzere kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilmişlerdir. Sonraki maçlarda rakip oyuncu cezasını tamamlamış ve bizim oyuncumuz cezasını tamamlayamamıştır. Bunun sebebi ise tamamen bizim irademiz dışında gelişen ve KTFF aldığı karar sonrasında son maçın oynanmayarak, cezasının bu yıla sarkmasına sebep olmuştur. Bu maçın oynanmaması ve cezanın tamamlanmaması sorumluluğu kulübümüze ait değildir. Keza aynı şartlarda karşı rakip oyuncu kendi maçı oynadığı için cezasını tamamlamış ve yeni sezonun ilk maçında cezasını tamamlamış olarak yeni sezonun ilk maçında takımdaki yerini alacaktır.

Bizim futbolcumuz ile ilgili cezanın geçmiş dönemde tamamlanması gerekirken tamamen bizim irademiz dışında maç oynanmamış ve ceza tamamlanmamıştır.

Kulüp olarak talebimiz aynı anda verilen ve doğal olarak cezasını tamamlanan rakip futbolcu gibi, bizim futbolcumuzun da kulübümüzün herhangi bir sorumluluğu olmadan cezasının tamamlanmasının adil bir yaklaşım olduğu kanaatindeyiz.

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.