Kartingde açılış yapıldı

Kartingde açılış yapıldı

020 Akdeniz ROK Cup Karting Şampiyonası dün Cemsa Sporting Center’de yapılan yarışla başladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği tarafından organize edilen; Spor Dairesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Cemsa, Bake Shop, NHG Construction, Netonline ve MAK Petrol’ün katkılarıyla hayata geçirilen 2020 Akdeniz ROK Cup Karting Şampiyonası dün Cemsa Sporting Center’de yapılan yarışla başladı.

Sabahın erken saatlerinde antrenmanlar ve sıralama turlarıyla başlayan organizasyon, ilk ayak yarışları ve final yarışları ile devam etti. Mini, Junior, Senior ve Master olmak üzere 4 kategoride yapılan organizasyonda, 4 ve 5 yaşlarındaki 4 minik yarışçının gösterisi de seyircilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Karting Kulübü’nün misyonlarından olan minik sporcu yetiştirme çalışmaları kapsamında akademi üyeleri Ateş Karalım, Su Karalım, Dalman Yücel ve Olgun Yücel seyircilerden büyük alkış aldı.

7-13 yaş arası minik sürücülerin yarıştığı Mini kategoride çekişme yaşandı. Birbirlerine yakın mücadeleler sergileyen yarışçılardan Niyazi Özçınar birinci, Hasan Macila ikinci ve Rüzgar Miralay üçüncü oldu. 13-16 yaş arası yarışçıların mücadele ettiği Junior kategoride heyecan bir an olsun dinmedi. Temaslar ataklar ve geçişlerin bol olduğu kategoride ilk ayağı kazanan Mustafa Efeefe günün birincisi oldu. Mete Saygın ikinci olurken, ilk ayakta Necati Hasan Güney ile iki kez temas yaşayarak geride kalan fakat final yarışını kazanarak puan toplayan Demir Emre günün üçüncüsü oldu. Necati Hasan Güney ise ilk ayakta yaşadığı temasların ardından kontrol amaçlı son yarışa çıkamadı. Gençlerin mücadelesine sahne olan Senior kategoride Tolga Güryel ile Mert Uzun seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Gün sonunda gülen isim Tolga Güryel oldu. Masterlerde ise İzzet Çınar hırslı rakibi Güner Ballı’yı geride bırakmayı başardı.

Yarış sonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını Ünal Üstel, Aytaç Çaluda ve Tigin Güryel takdim etti. Sezon, 5 Temmuz Pazar günü Cemsa Sporting Center’de yapılacak ikinci yarışla devam edecek.

 

1.Yarış Sonucu

Mini Kategori

1.Niyazi Özçınar 40 Puan

2.Hasan Macila 34 Puan

3.Rüzgar Miralay 30 Puan

Junior Kategori

1.Mustafa Efeefe 37 Puan

2.Mete Saygın 32 Puan

3.Demir Emre 31 Puan

4.Salih Zeki Hafız 28

5.Necati Hasan Güney 13 Puan

6.Mehmet Salih Çelikden 11 Puan

Senior Kategori

1.Tolga Güryel

2.Mert Uzun

3.Umut Araz

 

Master Kategori

1.İzzet Çınar

2.Güner Ballı

3.Serkan Bolkaner

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.