Karantina önlemleri katılımı engelledi

Karantina önlemleri katılımı engelledi

Ülkemizdeki karantina uygulamaları nedeniyle KKTC Engelliler Spor Federasyonu, bu yıl Süper Lig mücadelesinde yer alamayacak

A+A-

Geride bıraktığımız sezon yenilgisiz olarak Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösteren KKTC Engelliler Spor Federasyonu, bu sezon yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri nedeniyle ligde mücadele edemeyecek. Takımımızın ligde yer almayacak olmasının sebebi ise ülkemizde uygulanan karantina uygulaması.

 

Karantina kurallarından dolayı yazı yazıldı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, başlangıcı ertelenen liglerinden Süper Lig ile ilgili olarak format değişikliğine gitmiş, sezonun tek bir şehirde altı hafta ve haftada beş müsabaka olacak şekilde oynanmasını kararlaştırmıştı. Dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 salgınından dolayı Türkiye federasyonuna ülkemizde yürürlükte olan karantina kurallarından dolayı sıkıntı yaşanacağı KKTC Engelliler Spor Federasyonu tarafından iletilirken, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yaptığı değerlendirmede takımımızın bu yıl mevcut durumdan dolayı ligde yer almamasını kabul etti.

 

Tüm haklar saklı kalacak

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, yaptığı değerlendirmede ülkemizde uygulanan Covid-19 pandemisi karantina tedbirleri nedeniyle KKTC Engelliler Spor Federasyonu’nun 2020-2021 sezonunda tüm hakları saklı kalmak kaydıyla lige katılamama talebini uygun gördü. Böylelikle takımımız haklarını kaybetmeden bir sonraki sezonda Süper Lig’de mücadele edecek.

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.