“Kalan maçlar yeni sezon öncesi oynanabilir”

“Kalan maçlar yeni sezon öncesi oynanabilir”

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, yarım kalan liglerin yeni sezon öncesinde tamamlanabileceğini belirtti.

A+A-

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, yarım kalan liglerin yeni sezon öncesinde tamamlanabileceğini belirtti. Hüseyin Kıral’ın Genç TV ekranlarında yayınladığı Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Kaya, federasyon olarak büyük bir kayıplarının olmadığını, büyüklerde kalan final serileri ile Süper Kupa mücadelelerini durumun düzelmesi halinde yeni sezon öncesi oynatabileceklerini açıkladı.

 

Kaya: “Sevdiklerimiz ve kendimiz için evde kalıyoruz”

“Hem sevdiklerimizin hem kendimizin güvenliğini sağlamak için evde kalıyoruz. Zorlu bir süreç, verilen kurallara uyuyoruz” diyerek sözlerine başlayan KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, “2020’li yıllarda dünyayı kökünden vuracak bir salgın yaşanması, ülkemiz açısından da kötü oldu. Asıl olan insan sağlığı. Tabi bunun ekonomik boyutu da var. Bugün sağlık, belediye çalışanları ve bu hizmeti vatandaşlara götürmeye çalışanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

“10 Mart tarihinde müsabakalara ara verdiğimizi duyurmuştuk”

Voleybolda devam eden liglerle ilgili durum hakkında konuşan Başkan Enver Kaya, “Biz ekim ayının ilk haftasından itibaren sezonumuzu başlatmıştık. Hazırlık turnuvaları, yıldızlar ve büyüklerde klasman müsabakaları tamamlandı. Yıldızlar Play-off final serileri oynandı. Büyüklerde Federasyon Kupası tamamlandı. Büyüklerde final serileri ve Süper Kupa karşılaşmaları kalmıştı. 10 Mart tarihinde gençler ligleri başlayacaktı. Biz o gün yayınladığımız bildiri ile dünyada olağan durum sağlanana kadar müsabakalara ara verdiğimizi duyurmuştuk. Ne zaman salgın sona erer, ne zaman hayat normale döner, o zaman bakarız” açıklamasını yaptı.

 

“Büyüklerde final serileri yeni sezon öncesi oynanabilir”

“Bir spor adamı olarak sporcuların ve kulüplerin hazırlanma dilimine ihtiyaçları olduğunun bilincindeyiz” diyen Enver Kaya, “Onları tekrardan bir sakatlığa sürüklememek için bir aylık bir zaman dilimine ihtiyaç vardır” dedi. Kaya, “Gerçekçi bakarsak virüsün dünyada sonlanması 2-3 ayı bulacaktır. Dolayısı ile planlarımız içinde şu olabilir; her şey yolunda gider ve yeni sezon başlamadan önce büyüklerde yarım kalan maçları oynatabiliriz. Burada çok büyük bir kaybımız olmadı federasyon olarak. Büyük bölümü oynanmıştı. Yeni sezon başlasa da bizim final serilerinin oynanması bir hazırlık turnuvasının oynanması ile eşdeğerdir” açıklamasını yaptı.

 

“Ekonomik anlamda olumsuz etkileneceğiz”

Ekonomik sıkıntının tüm kesimleri etkilediği gibi sporu da etkileyeceğini belirten Enver Kaya, “Her ay ödenen maaşlar gibi konularda sıkıntılar yaşanmaktadır. Belli bir kaynak da yoktur. Hangi hükümet olsa alacağı kararlar üç aşağı beş yukarı olacaktı. Yeterli olmayan bütçelerle bu faaliyetleri yürütmek zorunda kalıyorduk, geldiğimiz noktada daralan ekonomide, bizim etkilenmememiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.