“İşimi en iyi şekilde yapabilmek istiyorum”

“İşimi en iyi şekilde yapabilmek istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (6) – FİKRET YAĞCIOĞLU

A+A-

Bonservisi Yenicami’de bulunan ve bu sezon kiralık olarak Göçmenköy’de forma giyen genç oyuncu Fikret Yağcıoğlu, ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine konuk oldu. Oyuncu, genç yaşına rağmen şu ana kadarki anılarını, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında bizleri bilgilendirdi.

 

YAĞCIOĞLU: “HEDEFİM YURT DIŞI”… Fikret Yağcıoğlu: “İşimi en iyi şekilde yapabilmek istiyorum. Bunu sadece oyun ve futbol yeteneği olarak söylemiyorum. Karakterli bir kişi olabilmek, iyi insan olmak gerek…  Futbolda hedefim yurt dışında oynamak…”

 

“G.SARAY’DA KALMAYI ÇOK İSTEDİM, OLMADI”… “Galatasaray, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri, orada oynamayı herkes ister. Açıkçası orada kalmayı çok istiyordum ama olmadı. Olmadığı için hiç üzülmedim, hiçbir şeyin sonu değil, aksine bir başlangıç olduğunu düşündüm”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu bonservisi Yenicami’de bulunan ve şu anda kiralık olarak Göçmenköy’de oynayan Fikret Yağcıoğlu… Genç oyuncu hem son yıllardaki performansını, hem de gelecekteki hedeflerini ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım deneyiminizi anlatabilir misiniz? Orada olmak, o takımın as oyuncularından biri olmak sizin için nasıl bir duyguydu?

İlk A takım deneyimim Yenicami takımında 3 sezon önce oldu. O zaman da takım ligin bitmesine 6 hafta kala şampiyonluğu garantilemişti. Sedat hocam o zaman da daha az oynayanlara görev vermeye başladı. Ben de yarı devreden sonra A takımlar çalışmaya başladım. İlk maçımı da Mormenekşe’ye karşı oynadım. İnanılmaz heyecanlıydım ve hırslıydım. Bunun en büyük sebebi de kendimi göstermek içindi…

 

fikret5.jpg

 

A takımdaki ilk sezonunuzda şampiyon oldunuz. Genç bir futbolcu olarak ilk sezonda şampiyonluk yaşamak nasıl bir duyguydu?

Şampiyonluk yaşamak, hele hele ülkemizin en büyük kulüplerinden birinde bu duyguyu tatmak çok harika bir duyguydu. Kutlamalarda adımız anons edildi ve sahneye çıkarıldık. Bunlar çok heyecan vericiydi ve aynı zamanda gurur vericiydi… İlk yılımda o şansı bulmak ve o şampiyonluğu yaşamak hiçbir zaman unutulmaz…

 

“Galatasaray’da oynamayı herkes ister”

Ahmet Sivri ile birlikte siz de Galatasaray’dan davet aldınız. İlk kez bu daveti duyduğunuzda Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinden davet aldığınız için neler düşündünüz ve o süreç nasıl oldu?

2 yıl önce bir davet üzerine gittik. 1 hafta boyunca Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kaldık. Bizimle beraber denemeye gelen 15 kişi daha vardı. Onlarla beraber kaldık, orada 4 antrenman yapma fırsatı bulduk. Hepsinde de teknik olarak gayet iyiydik ancak onlar bizden sadece fiziksel olarak üstünlük sağladı. 1 hafta geçtikten sonra Kıbrıs’a geri döndük ve bizi aradılar. İkimizi de beğendiklerini söylediler fakat benim yaşımdan dolayı beni tercih edemeyeceklerini söylediler. Sebebi, hem U19, hem de U21 takımlarında oynayabilecek oyuncular arıyordular. Bu daveti almak, orada çocukluğumdan beri desteklediğim takımın tesislerinde 1 hafta kalmak bile benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri, orada oynamayı herkes ister.  Açıkçası orada kalmayı çok istiyordum ama olmadı. Olmadığı için hiç üzülmedim, hiçbir şeyin sonu değil, aksine bir başlangıç olduğunu düşündüm.

 

fikret2.jpgGenç oyuncu, Ahmet Sivri ile birlikte Galatasaray’ın alt yapısına denenmeye gitmişti.

 

Sonraki süreçte kiralık olarak Ozanköy, Gönyeli ve bu sezon Göçmenköy... Bu takımların gelişiminizde önemli katkıları oldu. Bu takımlar için ne söylemek istersiniz?

Her üçünde de ayrı ayrı tecrübeler yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Özellikle ilk senemde Ozanköy forması giymek bana çok fazla tecrübe oldu diyebilirim. 6 tane hoca değişikliği oldu ve 7-8 tane yeni oyuncu geldi gitti. Orada düzenli oynamaya başladığım ilk senemdi. Gönyeli’de ise ligin ilk devresinde çok harika bir çıkış gerçekleştirmiştik. İkinci devre bazı problemlerden dolayı düşüş yaşamak zorunda kaldık. Şimdi de Göçmenköy’deyim. Burada gayet mutluyum. Burada olduğum için her maç ve her antrenman elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Takım içi arkadaşlık çok güzel ve iyi bir uyum yakaladık. Ligin yeni takımı olmamıza rağmen ilk 5 haftada (ki zor bir fikstürümüz vardı) iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Geçen hafta Baf Ülkü Yurdu maçında bir kaza oldu. O maçı unutup, bu haftaki Binatlı maçına odaklandık. Önümüzdeki diğer maçlarda da her zamanki gibi galip gelmek için uğraş vereceğiz.

 

“Hedefim yurt dışında oynamak”

Bireysel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle işimi en iyi şekilde yapabilmek istiyorum. Bunu sadece oyun ve futbol yeteneği olarak söylemiyorum. Karakterli bir kişi olabilmek, iyi insan olmak gerek…  Futbolda hedefim yurt dışında oynamak. Yaşımın biraz geçtiğini düşünüyorum o konuda ama neyin ne olacağı belli de olmaz. Her an her şey olabilir. O yüzden kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Eğer olursa milli takımın da önemli bir parçası olmak da hedeflerim arasında… Ülkeyi temsil etmek en büyük gururdur diye düşünüyorum.

 

Sizden küçük oyunculara buradan ne söylemek isten?

Öncelikle kesinlikle çalışmalarını bırakmasınlar. Eğer imkanları varsa yurt dışına gidip denensinler. Denemekten bir şey kaybetmezler. Olur veya olmaz, bu kesinlikle dünyanın sonu değil. Her zaman da bu en yetenekli ve aynı zamanda en karakterli oyuncuları kendilerine örnek alsınlar. Büyüklerinin kötü yanlarını da görüp, kendileri aynılarını yapmamak adına tecrübe edinsinler.

 

fikret3.jpg

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim gibi genç oyunculara böyle bir fırsat sunan Yenidüzen Gazetesi ve sizlere çok teşekkür ederim. Bu gibi röportajlar bizim için ayrı bir motive kaynağı oluyor.

 


KISA SÜREDE A TAKIMIN VAZGEÇİLMEZ OYUNCULARINDAN OLDU

Yenicami’nin son yıllarda ülkemize kazandırdığı yetenekli oyunculardan biri olan Fikret Yağcıoğlu, tecrübe kazanabilmesi için son yıllarda sırasıyla Ozanköy, Gönyeli ve bu sezon da Göçmenköy takımlarına kiralandı. 2016-2017 sezonunun ikinci devresinden bu yana A takım formasını terleten genç oyuncu, şu ana kadar 71 A takım maçında forma giydi. Yağcıoğlu, aynı zamanda 2017-18 sezonunun başlarında bir diğer yetenekli oyuncu Ahmet Sivri ile Türkiye’nin büyük kulüplerinden denenmek için Galatasaray’dan davet almış ancak yaşı gereği takıma seçilme fırsatını bulamamıştı.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.