“İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur”

“İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur”

Ülke voleybolunun üst düzey voleybolcularından Lema Şeyh ile yaşamdan spora kadar uzanan sıcak bir söyleşi gerçekleştirdik.

A+A-

Serkan SOYALAN

Ülke voleybolunun üst düzey voleybolcularından Lema Şeyh ile yaşamdan spora kadar uzanan sıcak bir söyleşi gerçekleştirdik. Oynadığı takımlarla birçok başarıya imza atan oyuncu hedeflerini ve ülke voleybolu ile ilgili düşüncelerini anlattı. Kendisini yardımsever biri olarak tanımlayan LAÜ’nün yıldızı Şeyh, hedeflerinin peşinden koşan ve çok çalışkan biri olduğunu da vurguladı.

Biz sizleri voleybol sahalarından tanıyoruz. Peki siz kendinizi nasıl tanımlarsınız? Lema Şeyh kimdir?

İstediği bir şeyi elde etmek için çok çalışan, azimli, hırslı, özverili, arkadaş canlısı, yardımsever biri olarak tanımlarım kendimi.

 

Dışa açılamayan bir ülkede spor yapmak nasıl bir duygu?

Ülkemizde spor yapan kişilerin çoğunluğu yaptığı sporu sevdiği için yapıyordur. Çünkü ne motive edici ne de teşvik edici bir şeyler maalesef yok.  Bu durum sporla ilgili çok üzücü bir durumdur.

 

Ülkemiz siyasetçilerinin spora bakış açılarını nasıl değerlendirebiliriz? Bir spor politikamızın oluşmaması büyük bir kayıp değil midir?

Diğer spor dalları için konuşmayayım ama voleybol ile ilgili bildiğim kadarıyla siyasetçilerimizin bilgisi olsa bile pek bir bağlantısı yok. Spor politikamızın oluşmaması, yetenekli gençlerin önünü tıkamakta. Bunun örneklerini de görüyoruz. Başarılı sporcularımız kendi imkanlarıyla, kendi çabalarıyla bir yerlere gelmeye çalışması başka ülke adına yarışması bizim için çok büyük bir kayıp.

 

Altyapılarımızı nasıl değerlendirebiliriz?

Altyapılarımız son yıllarda takviyeler, çalışmalar artmaya başladı. Bu çok güzel bir şey. En azından voleybolun eski özlenen günlere geri döneceğinin bir göstergesi bu.

 

Önünüzdeki hedefleriniz nelerdir?

İlerideki hedeflerim arasında voleybolu bırakacak olsam bile, voleybolu daha iyi yerlere getirebilmek için, bir takım çalışmalar yapmak istiyorum.

 

Spor alanında unutamadığınız bir anınızı anlatmanızı istesek, neler söylersiniz?

Voleybolda unutamadığım anım partnerim Pelin ile Türkiye U-21 şampiyonluğunu son anda kaybedip ikinci olmamız.

 

Spora yeni başlayan gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Gençlere tavsiyem çok çalışsınlar, istedikten sonra yapamayacakları bir şeyin olmadığına inansınlar ve dıştan söylenen hiçbir olumsuz sözlere kulak vermeden yollarına devam etsinler.

 

Okuyucularımıza son olarak neler söylemek istersiniz?

Sporun yaşam standartlarını artırdığını, sosyal çevrelerini geliştirdiğini, iletişim güçlerini, paylaşım güçlerini artırdığını, hayatlarındaki hedeflerini de belirlemek için bir katkıda bulunduğunu unutmasınlar ve Yenidüzen okumayı ihmal etmesinler. Ayrıca bu güzel röportaj için size de çok teşekkür ediyorum.

 

Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.