“İnançla çalışıp başarmak bizim elimizde”

“İnançla çalışıp başarmak bizim elimizde”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (13) – METİN MELDA

A+A-

“HER ZAMAN DAHA İYİSİNİ ARZULAMALIYIZ”… “Biz genç oyuncular olarak, çok çalışmalıyız. Önümüzde çok uzun bir futbol hayatı var. Bu dönemde başaracağımız iyi işler olacaktır fakat bunlarla asla yetinmemeliyiz. İnişli çıkışlı dönemlerimiz olacaktır. Herkes iyi şartlarda da olmayabilir ama azimle ve inançla çalışıp başarmak bizim elimizde.

 

“ŞARTLAR GERÇEKTEN ÇOK İYİ”… Baf Ülkü Yurdu’nun genç yeteneği Metin Melda: “Böyle köklü ve büyük bir camiada forma giydiğim için mutlu ve gururluyum. Takımımızın alt yapıya verdiği önem yüksek derecede... Alt yapıda bize sunulan şartlar gerçekten çok iyi. Bize bu iyi şartlarla birlikte kendimizi geliştirmek düşüyor.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncusu Metin Melda… 18 yaşında olan Metin Melda,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? A takım formasını terletmek sizin için nasıl bir duyguydu?

İlk A takım maçıma geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Gönyeli’ye karşı oynadığımız maçta çıktım. Oyuna girerken içimde güzel bir heyecan vardı. Futbol yaşantımın ilk adımını atmıştım ve bunun için mutluydum.

 

Ligin bir diğer Güzelyurt takımı Binatlı ile bu akşam derbi maçınız var. Bu maç hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu akşam oynayacağımız maçın zorluğunun farkındayız. Bu tür maçları herkes kazanmak ister. Bunun için hafta boyunca takım olarak iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Derbinin havası her zaman farklıdır. Alt yapıdan çıkan biri olarak ben de bu maçın heyecanını ve isteğini içimde yaşıyorum. Süre almam halinde elimden gelen her şeyi yapıp, takımıma katkı sağlamaya çalışacağım. Tabii en önemlisi umarım her şey iyi gider ve maçtan 3 puanı alırız. Sizin aracılığınızla rakibimiz Binatlı’ya da başarılar diliyorum.

 

Baf Ülkü Yurdu'nun geç yeteneklerinden birisiniz ve son zamanlarda A takımda forma giymeye de başladınız. Takımının geçmişteki başarıları unutulmaz. Bu konuda ne söylemek isterdiniz?

Öncelikle böyle köklü ve büyük bir camiada forma giydiğim için mutlu ve gururluyum. Takımımızın alt yapıya verdiği önem yüksek derecede... Alt yapıda bize sunulan şartlar gerçekten çok iyi. Bize bu iyi şartlarla birlikte kendimizi geliştirmek düşüyor. Takımda gerek alttan gelecek, gerekse oynadığım yetenekli genç arkadaşlarım var. Son zamanlarda hocamız bana güvenip şans vermeye başladı benim üstüme düşende çok çalışarak bu şansı en iyi şekilde değerlendirip kalıcı olmak istiyorum.

 

“Öncelikli hedefim takımda önemli bir futbolcu olmak”

Peki, bireysel anlamda gelecek hakkında hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle eksik yönlerimin farkındayım. Çalışarak bu yönlerimi geliştireceğim ve ilk hedefim olarak oynadığım takımda önemli bir oyuncu haline gelmek istiyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi kulübü başarılı bir noktaya gelmesinde rol oynamak öncelikli hedefim. Bunun dışında yurtdışı hedefim var. Umarım çok çalışarak bunu gerçekleştirebilecek seviyeye gelirim.

img_8183.jpg

 

“Ambargoların olması üzücü bir durum”

Bildiğiniz gibi biz Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar var. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Futbolumuz için kötü bir durum... 30 haftalık bir sezonu geride bırakıyoruz ve ligimizin şampiyonu bir kupayla yetinmek zorunda kalıyor. Ligin sonunda şampiyon olan takım UEFA tarafından düzenlenen organizasyonlara katılabilse her şey çok farklı olurdu. Hem rekabet, hem de futbol kalitesi artardı diye düşünüyorum. Yurt dışında oynama hedefi olan oyuncular içinde işler daha iyi olabilirdi. Ama maalesef bu ambargolar uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor. Üzücü bir durum...

 

 

“Her zaman daha iyisini arzulamalıyız ve başarıya aç olmalıyız”

Sizin gibi yeni parlayan genç arkadaşlarınıza ne mesajlar verirsiniz?

Çok çalışmalıyız... Oynamaya başlayarak ilk adımı attık. Önümüzde çok uzun bir futbol hayatı var. Bu dönemde başaracağımız iyi işler olacaktır fakat bunlarla asla yetinmemeliyiz. Her zaman daha iyisini arzulamalıyız ve başarıya aç olmalıyız. Sürekli çalışıp hep daha iyisini hedeflemeliyiz. İnişli çıkışlı dönemlerimiz olacaktır. Bu da gayet doğaldır. Herkes iyi şartlarda da olmayabilir ama azimle ve inançla çalışıp başarmak bizim elimizde.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım bütün futbolcu arkadaşlarım ambargolara ve olumsuzluklara rağmen hedefledikleri noktaya ulaşır. Ayrıca Yenidüzen Gazetesine de bu yazı dizisini düzenleyerek biz gençlere ekstra motivasyon sağladığı için teşekkür ederim.


Genç yaşına rağmen A takım formasına alıştı

Baf Ülkü Yurdu’nun genç yeteneklerinden Metin Melda, geçtiğimiz sezondan bu yana A takım formasını giyiyor. Bu sezon U21 Ligi’nde sadece 1 maçta görev alan 18 yaşındaki oyuncu, onun dışında hep A takım kadrosunda yer aldı. Genç oyuncu, Güzelyurt ekibinin A takım maçlarında bazı zaman ilk 11’de, bazı zaman da sonradan girerek takımına katkı sağlamaya çalışıyor.

img_9068.jpg

Bu haber toplam 2075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.