“İnanarak ve çalışarak başarılı oluruz”

“İnanarak ve çalışarak başarılı oluruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (24) – MEHMET ALİ AVUNÇ

A+A-

“BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAKTIR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Ali Avunç; “Başarılı olmak istiyorsak çok çalışmamız gerekiyor. Başarının sırrı çok çalışmaktan geçer.”

 

“AMBARGOLARIN OLMASI BÜYÜK SORUN”… “Bence futbolumuzda en büyük sorun ambargoların olması ve futbolcu özgürlüklerinin olmamasıdır. Bu konuda çalışmalar yürütsek belki sorunları çözebiliriz.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Binatlı’nın genç oyuncusu Mehmet Ali Avunç… Şu anda 21 yaşında olan Avunç, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Çıktığınız ilk A takım maçında duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçımı 18 yaşındayken Cihangir takımıma karşı oynamıştım ilk kez A takımda, benden büyük abilerimle bu formayı terletmiş olacağımdan dolayı çok heyecanlıydım ve benim için çok güzel bir duyguydu.

 

 

 Ligde geçen hafta Yenicami'yi mağlup etmeyi başardınız ve bu haftaki rakibiniz Göçmenköy. Maç hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle takım olarak bu maça inanarak çıktı. Karşımızdaki takımın Yenicami olduğu bilincinde hazırlandık. Takım olarak çok çalıştık ve istediğimiz sonucu aldık. Göçmenköy maçı ise bizim için çok önemli. Aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımımız moral olarak iyi durumda. İnşallah maçta istediğimiz sonucu olarak yolumuza devam ederiz.

 

“Play out potasından çıkmak istiyoruz”

Sezonun artık sonuna doğru yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Ligde kalma mücadelesi veriyorsunuz. Size göre sezonu nasıl tamamlarsınız?

Öncelikle takım olarak uzun bir lig maratonu içindeyiz. Sezon sonundan beri hedefimiz Play out potasından çıkmak ve üst sıralarda yer almak istiyoruz. Bunu yapabilecek bir gücümüz var inşallah bizim için en iyisi olur.

 

Kişisel olarak gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Çok çalışıp yurt dışında futbol oynamak istiyorum. Bunun anahtarı ise disiplin ve çalışmadan geçer. Çalışırsak istediğimiz hedefe ulaşırız.

img_7479.jpg

“En büyük sorun ambargoların olması ve futbolcu özgürlüklerin olmamasıdır”

Size göre ülke futbolumuzun en büyük sorunu nedir?

Bence futbolumuzda en büyük sorun ambargoların olması ve futbolcu özgürlüklerinin olmamasıdır. Bu konuda çalışmalar yürütsek belki sorunları çözebiliriz. İki konu da ülke futbolu açısından önemli bir sıkıntıdır diye düşünüyorum.

 

Sizce ülke futbolunu geliştirmek için ne gibi çalışmalar yapılamalı?

Zor gibi görünse de dediğim gibi bu önümüzdeki ambargoları aşarsak ülkemiz futbolunun daha iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum. Futbolcu haklarını korumak ve futbolcu sözleşmesinin olması bu gibi sorunlar ülke futbolunu daha iyi yere götürecektir.

 

“İnanarak ve çalışarak başarılı oluruz”

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

İnanarak ve çalışarak başarılı oluruz. İyi yerlere gelmek için de bunlardan vazgeçmemeliyiz. Hedeflerimize çalışarak ulaşabiliriz.

 

Son olarak, sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bize tanıdığınız bu imkânlardan dolayı sizlere hem genç arkadaşlarım, hem de kendi adıma teşekkür ediyorum. Başarılı olmak istiyorsak çok çalışmamız gerekiyor. Başarının sırrı çalışmaktan geçer.


Kısa sürede takımın değişmez oyuncularından oldu

Binatlı’nın altyapısından yetişen genç oyuncu, A takım kadrosuna 2017-2018 sezonunda yazılmaya başlamış, 2018-2019 sezonunda sürekli olarak A takımda oynamaya başlamıştı. A takım formasını sırtına giydiği günden itibaren bırakmayan genç oyuncu, günümüzde takımın değişmez oyuncularından biri oldu.

img_8363.jpg

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum