İlgisizlikten EUSA üyeliği kaybediliyor mu?

İlgisizlikten EUSA üyeliği kaybediliyor mu?

Sırbistan’da düzenlenecek Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılım için KKTC Üniversite Sporları Federasyonu, Spor Dairesi’nden destek için yanıt bekliyor, EUSA üyeliği ise bundan dolayı etkileniyor.

A+A-

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun önemli bir başarı sağlayarak kazandığı Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) üyeliği, devletin ilgisizliğinden kaybedilme noktasına geldiği öğrenildi.

Bu yıl yaz ayında EUSA tarafından Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılması planlanan

Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılım için gerekli miktarın Spor Dairesi’nden talep edildiği, ancak daire tarafından olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıt verilmesinde yaşanan gecikme sonrasında oyunlara katılımın aksayacağı, bundan dolayı da EUSA ile ilişkilerin zedelenme ihtimalinin arttığı bilgisi edinildi.

 

Spor Dairesi’nden yanıtın gelmemesi, EUSA üyeliğini olumsuz etkileyecek

2018 yılında yapılan girişimler sonucunda KKTC Üniversite Sporları Federasyonu, önemli bir başarı elde ederek EUSA üyeliği kazanmıştı. Bu üyelik neticesinde ilk yıl Portekiz’de kürek branşında, geçtiğimiz yıl da birkaç branşta düzenlenen organizasyonlara katılarak üniversite sporlarını Avrupa arenasına taşımıştı.

Bu yıl Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenecek olan Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılım için talep edilen miktar ile ilgili Spor Dairesi’nden henüz net bir yanıtın gelmemesi, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun zora soktu.

 

Onay tarihi geçti

Oyunlara katılım için onay tarihi olan 15 Ocak tarihinde beklenen katkının henüz sağlanmaması sonrası federasyon EUSA’ya net bir yanıt veremeyerek biraz daha süre talep etti. Spor Dairesi’nden 80 sporcunun katılımı için 300 bin TL talep edildiği, bu rakamın daire tarafından yüksek bulunmasından dolayı sporcu sayısı ve giderlerde kısıtlamaya gidilmesine rağmen yine yanıt alınamaması sonrası EUSA’ya henüz bir yanıtın verilemediği öğrenildi.

 

Dışa açılan kapı, kapanabilir

Ülke sporunun yaşadığı sorunların en büyüğü olan dışa açılamama konusunda iki yıl önce atılan bu adımın, ilgisizlikten dolayı sekteye uğrama ihtimalinin yüksek olduğu, EUSA ile olan ilişkiler ve üyeliğin bu ilgisizlikten dolayı olumsuz etkileneceği edinilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.