“Hükümetin durumu elimizi kolumuzu bağlıyor”

“Hükümetin durumu elimizi kolumuzu bağlıyor”

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, mevcut hükümetin Spor Dairesi ile ilgili henüz bir adım atmamasının federasyonlar üzerinde büyük bir sıkıntı yarattığını söyledi.

A+A-

Davutoğlu, Spor Dairesi’ndeki bu durumun federasyonun projelerini hayata geçirmekte kendilerini zora soktuğuna vurgu yaptı.

 

Davutoğlu: “Bekleyecek lüksümüz yok”

“Bir ayı geçen sürede hükümetin hala daha Spor Dairesi’nde atama yapamaması düşündürücüdür” diyen Davutoğlu “Ülke sporunun, özellikle federasyonların ülke sporunu yönetecek olan kişilerin atamalarını bekleyecek gibi bir lüksü yoktur” dedi.

Gürtap Davutoğlu şöyle devam etti:

“Hükümet kurulduğu günden itibaren ilk yerini alan bakanlar oluyor ama esas işi yapacak olan kişilerin, aradan bir ayı geçmesine rağmen ataması yapılamıyor. Bir ayı aşkın bir zamandır kurumlara atanacak kişilerin bir an önce atamasını ve federasyonların bekleyen işlerini, projelerini bir an önce konuşup yollarını çizmesini beklerken, bu süreçte bakanlıklara yapılan ziyaretlerden başka bir şey seyretmiyoruz.”

 

“Bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı içerindeyiz”

“Önümüzde onay verilmesi gereken işler var, bir ilki gerçekleştirerek ülkemize ilk kez Ekim ayında North Cyprus adını taşıyan uluslararası darts şampiyonası yapılacak ama biz görevden almaları, görevden atamaları yapmaya çalışan bir hükümet seyrediyoruz” diyen Gürtap Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Düşünün ki British Darts Organisation (BDO) resmi sayfasında yer alıyoruz, sosyal medyada “North Cyprus Open” grup var, insanlar reklama başladı, biz daha resmi duyurumuzu reklamı yapamıyoruz! Niye? Çünkü bu organizasyon için gerekli katkının yapılıp yapılamayacağı hususunda netlik yok. Biz federasyon olarak bu organizasyonun altından kalkmamız mümkün değil. Bu nedenle bir an önce özellikle Spor Dairesi’ndeki çözümsüzlük çözülmelidir.”

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.