“Hep hayallerimin peşinden gittim”

“Hep hayallerimin peşinden gittim”

Ülke voleybolunun yetiştirdiği yeteneklerden Merve Çelebi, elde ettiği başarıları anlattı.

A+A-

“HİÇ ÜMİDİMİ KESMEDİM”… Voleybolda salon, plaj ve karda başarılı bir sezonu geride bırakan Merve Çelebi, son olarak Balkan Şampiyonluğu sevinci yaşadı “Hiç ümidimi kesmedim. Hep hayallerimin peşinden gittim” dedi

 

HERKES BİR ‘AMBARGO’ BAHANESİ BULMUŞ… Devletin ilgisizliğinin altını çizen Çelebi “Şu anki hükümetten hiçbir şey yok. Maddi manevi geçtim, bir telefonla, mesajla tebrik edilebilir. Herkes bir bahane bulmuş çünkü ambargolar var diye. Ama başarı gelince de kimse umursamıyor” dedi

 

 

Hüseyin Kıral

Ülkemiz voleybolunun yetiştirdiği önemli yeteneklerden, plaj voleybolunda son olarak Balkan Şampiyonluğu yaşamış olan Merve Çelebi, ‘Sabahın Kıralı’ programına konuk oldu. Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı ile elde ettiği başarıları, kar voleybolu tecrübesini ve Türkiye’de elde ettiği şampiyonlukları anlatan Çelebi, devletin ilgisizliğinden yakındı, “Maddi maneviyi geçtim, bir telefon veya mesajla tebrik edebilirlerdi” dedi.

 

Çelebi: “Hep hayallerimin peşinden gittim”

Voleybolda Büyük Kadınlar Ligi’nde takımı Lefke Avrupa Üniversitesi ile geçtiğimiz yıl yarıştıkları tüm kulvarlarda başarılı olan Merve Çelebi, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalarda şampiyonluklar yaşadı. Çelebi, Türkiye Plaj ve Kar Voleybolu Milli Takımları ile Avrupa’dan Arjantin’e kadar birçok ülkede turnuvalara katılarak dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikinciliği sevinci yaşadı. Kıbrıslı Türk voleybolcu son olarak İzmir’de düzenlenen Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda şampiyon olarak kürsüye çıktı.

Bu başarılarla ilgili konuşan Çelebi, “Hayal ediyordum sadece. Hiçbir zaman ümidimi kesmedim. Hep hayallerimin peşinden gittim. İlk hayalim Türkiye milli takımıydı. Sonra Türkiye şampiyonluğu. Sonra milli forma ile derece etme, şampiyon olma. Çok şükür bunlar oldu. Hep bunları hayal ediyordum, ama bu kadar olabileceğini düşünmüyordum. Çalışma ve çok inanmanın sonucunu böylelikle görüyoruz” dedi.

 

“Olimpiyatlar imkansız değil ama çok zor”

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı ile olimpiyatlara katılma olasılıklarının sorulması üzerine Çelebi ,”Olimpiyatlar şimdilik biraz zor. Üç ayak var olimpiyatlar için. İlk ayağı bir süre önce geçtik. Sıradaki mayıs ayında. Onu da geçersek üçüncü ayak var. Ama orada tek takım gidecek. İmkansız değil ama bu yıl için çok zor” açıklamasını yaptı.

 

“Balkan Şampiyonası çok ayrıydı”

“Partnerim Bahar ile bu yıl katıldım organizasyonlara. Çok şükür katıldığım tüm turnuvalarda şampiyon oldum. Sadece Sinop’taki partnerim yabancıydı” diyerek sözlerini sürdüren Merve Çelebi, “Türkiye şampiyonluklarım vardı ama Balkan Şampiyonası çok ayrıydı. Finalde rakibimiz Bulgaristan’dandı. Onlara grup maçlarında mağlup olduk. Puanlamada en ön sırada olduğumuz için bay geçtik ilk maçı. İkinci maçı aldık. Bulgarlar karşısında galip gelseydik, doğrudan yarı finale yükselecektik. Onlara mağlup olunca bu kez uzun yoldan, mağluplar yolundan yarı finale gidebildik. Yarı finalde Buğra Eryıldız ile eşleştik. Onları yenerek finalde de bizi yenen Bulgarları yendik ve şampiyon olduk” şeklinde konuştu.
 

“Karda krampon, plajda çıplak ayak, salonda ayakkabı. Yorucu ama güzel bir serüvendi”

Kar voleybolu gibi çok aşina olunmaya bir ortamda yaşadığı tecrübelerin sorulması üzerine Çelebi, “Kar voleybolunda İtalya’da bir turnuva vardı. Oraya 3-4 gün önce gittik rakıma alışmak için. Teleferikten indiğim an nefes almakta zorluk çektim. Burada nasıl oynayacağım diye düşündüm. Turnuvanın ilk günü kardan dolayı saha görünmedi. Her taraf sis. Sahalar mahvoldu. Karın yüksekliği boyumuzu geçiyordu. Onlar düzenlenene kadar turnuva bir gün sonra başlayabildi. Plajın sıcaklığı ayrı, karın soğukluğu ayrı bir durum. Bu yıl salon, plaj ve kar olarak devam ettim. Karda kramponlarla mücadele ettim, plajda çıplak ayaklarla. Salonda da ayakkabılarla. Zemin farkı biraz sıkıntı. Biraz yorucuydu ama çok güzel bir serüvendi. Karda dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikinciliğim var” dedi.

 

“Ambargolar var diye herkes bir bahane bulmuş. Başarı gelince kimse umursamıyor”

Elde ettiği başarıların ardından ülkemizde devlet yetkililerin kendisine olan ilgisinin nasıl olduğu sorusuna, “İlginin nasıl olduğunu bilmiyorum, haberim yok çünkü” diyerek esprili bir şekilde cevap verdi Merve Çelebi. “Sağolsun eski Spor Dairesi müdürü Alkan Değirmencioğlu çok destek veriyor. Ama şu anki hükümetten hiçbir şey yok” diyerek konu hakkındaki görüşlerini aktaran Çelebi, “Maddi manevi geçtim, bir telefonla, mesajla tebrik edilebilir. Üzülüyor insan. Herkes bir bahane bulmuş çünkü. Ambargolar var diye. Ama başarı gelince de kimse umursamıyor ama” diyerek bu konuda serzenişte bulundu. Çelebi sözlerinin sonunda takımı LAÜ ile yeni sezonda da aynı başarıları elde etmek istediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.