Hentbolda final zamanı

Hentbolda final zamanı

KKTC Hentbol Federasyonu Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen Kadınlar Süper Ligi’nde şampiyon yarın akşam belli olabilir.

A+A-

Kadınlar Süper Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) arasındaki final serisinde ikinci karşılaşma yarın yapılacak. Geçtiğimiz gün oynanan final ilk maçında YDÜ rakibini 32-23 mağlup etmişti ve seride 1-0 öne geçmişti. Kazanılmış 2 maç esasına göre oynanan final serisinde YDÜ bugün UKÜ’yü mağlup ederse sezonun şampiyonu olacak. Maçı UKÜ kazanması durumunda ise seride durum 1-1 olacak ve şampiyonun kim olacağı oynanacak üçüncü ve son maça kalacak.

 

GG erkekleri finalist oldu

Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde ise UKÜ’nün finaldeki rakibi belli oldu. Play-off maçlarında Yükseliş’i mağlup eden UKÜ adını finale yazdıran ilk takım olmuştu. UKÜ’nün finaldeki rakibi DAÜ-GG maçının galibi olacaktı. Play-off maçlarına gelene kadar hiç mağlup olmayan Gençlik Gücü (GG) final serisine 1-0 önde başlamıştı ancak play-offta Mağusa’da DAÜ’ye mağlup olunca seri 1-1’e geldi.

Play-off ikinci maçında dün akşam CIU Arena’da karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde GG ilk yarıyı 18-17 önde tamamladı. İkinci devrede de skor üstünlüğünü koruyan GG, rakibini 37-30 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı. Karşılaşmada en skorer oyuncu DAÜ’den 14 sayı ile Samet olurken, finale yükselen GG’nin en skorer oyuncusu ise 10 sayı atan Özden oldu.

 

MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE:

YARIN
Kadınlar Süper Lig final ikinci maçı

CIU Arena

Saat 19.00: UKÜ-YDÜ (0-1)

 

3 HAZİRAN PAZARTESİ

Erkekler final ilk maçı

CIU Arena

Saat 19.00: UKÜ-GG

 

Fotoğraf: Ahmet Özsoy

 

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.