“Hedeflerim büyük”

“Hedeflerim büyük”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (1) MUSTAFA SALK

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

İlk konuğumuz, Merit Alsancak Yeşilova altyapısından yetişip, A takıma yükselen ve kısa sürede kendini kanıtlayarak, takımın vazgeçilmez ismi olan Mustafa Salk. 20 yaşındaki oyuncu hedefinin Kıbrıs değil, yurt dışı olduğunu belirterek, hedefinin gerçekleşmesi için elinden geleceğini söyledi.

 

A takımda ilk maçınız… Sizin için nasıl bir duyguydu?

“A takımdaki ilk maçım Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) maçıydı. Henüz 15 yaşındaydım ve özgüvenim her zamanki gibi yerindeydi. Sadece A takımda oynadığım için biraz heyecanım vardı. O karşılaşmada ön libero 6 numara pozisyonunda oynuyordum.

 

Takımınız o dönem 2 sezonda 3 lig çıkmıştı. Siz de bu başarının bir parçasıydınız. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Öncelikle böyle bir başarı her takıma nasip olmaz. Bizim için çok büyük bir başarıydı. Benim açımdan iyi olduğunu söyleyebilirim. O dönem, oldukça tecrübe edindim. Bu başarılar beni yeterince olgun etti şampiyonluk yaşamak her futbolcuya nasip olmaz. Küçük yaşta böyle bir başarının mimarlarından olduğum için çok mutlu olmuştum.

 

Takımınızın hedefi büyük, Süper Lig'de başlara oynayan bir takımsınız. İlk hafta da Binatlı karşısında güzel galibiyet aldınız. Bu sezon hakkında ne söylemek isterdiniz?

3 sezondur Süper Lig’deyiz. Bu sezon benim de 3. sezonum. Dolu dolu 2 sezonun ardından bu senede takım için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takımın ve hocalarımın ben ve benim gibi genç arkadaşlarımdan beklentileri çok, umarım her şey dilediğimiz gibi olur.

 

“Merit Alsancak Yeşilova, büyük ve köklü bir kulüp”

Takımınız Merit Alsancak Yeşilova hakkında ne söylemek istersiniz?

Merit Alsancak Yeşilova, diğer köklü ve büyük camialar arasına girdiğinin düşüncesindeyim. Gerek yönetimsel gerekse futbolcu bazında kalite bir takımımız var. Önemli sponsorlarımız var. Ülke sporuna ve sporculara önem veren bir kulüp. Umarım, Süper Lig’de de şampiyonluk elde edebiliriz.

 

 

“Hedeflerim büyük…”

Bireysel olarak hedefiniz nedir?

Açıkça söylemek gerekirse benim bireysel olarak hedeflerim çok büyük. Hedeflerimin içerisinde Kıbrıs olmadığını belirtmek isterim. Yurt dışında oynamak, orada boy göstermek istiyorum. Hedeflerime ulaşmak içinde elimden gelenin en iyisini yapacağım umarım ilerde profesyonel bir şekilde sizinle röportaj yapma fırsatı yakalarız... Yaşımın 20 olması kendi açımdan büyük avantaj yaşıma göre çok olgun ve tecrübeli olduğumu düşünüyorum.

 

Merit A. Yeşilova, son dönemlerde yaptığı yıldız transferlerle dikkat çekiyor. Bu yıldız oyuncularla aynı takımda oynamak nasıl bir duygu?

LuaLua, Billy Mehmet, Jean Makoun, Binya gibi büyük futbolcularla oynamak hem keyifli.  Hem de tecrübe kazanmak açısında gurur vericiydi... Biz genç oyunculara kısa sürede birçok şey kazandırdılar.

 

Sizden daha genç ve tecrübe kazanmak isteyen oyunculara ne söylemek isterdiniz?

Hiç bir zaman “Ben oldum” havasına girmemelerini tavsiye ederim. Büyüklerini gerek antrenmanlarda, gerekse maçlarda neler yaptıklarını izleyip tecrübe kazanmalarını ve hedeflerinden her ne olursa olsun vazgeçmemelerini söylemek isterim. Hedeflerini her zaman en üstte tutmalarını tavsiye ederim.


2 sezonda 62 maç…

2017-18 sezonunda Süper Lig’e yükselen Merit A. Yeşilova’da Mustafa Salk, takımın vazgeçilmez oyuncularından. Oyuncu, son 2 sezonda lig ve kupa maçları olmak üzere toplamda 62 maça çıktı. Genç oyuncu, Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Binatlı maçında da forma giydi.

img_6730.jpg

 

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.