“Hedefim, profesyonel ligde futbol oynamak…”

“Hedefim, profesyonel ligde futbol oynamak…”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (21) – MERT GÜÇLÜCAN

A+A-

“ÖNCE ŞAMPİYONLUK, SONRA PROFESYONELLİK”… Yonpaş Dumlupınar’ın genç oyuncusu Mert Güçlücan; “Gelecek için hedeflerimi her zaman yüksek tutuyorum. Yakın hedefim kesinlikle bu sene takımım ile bu ligde şampiyon olmak. Uzak hedef olarak, profesyonel ligde futbol oynamak…”

 

“UYKU VE BESLENME ÇOK ÖNEMLİ” … “Genç oyuncularımız hocaları tarafından verilen şansları dakikaları çok iyi değerlendirmeli ve kendilerine çok iyi bakmalılar. Futbolda en önemli şey sporcunun kendi vücududur bu yüzden uyku, beslenme gibi etkenlere çok dikkat etmeliler.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig’in güçlü ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın genç oyuncusu Mert Güçlücan… Şu anda 18 yaşında olan Ateş, hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatmanızı istiyorum. Sahaya ilk kez çıktığınızda duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Evren Bahtıkara hocamın dönemindeydi. Kendisi benim U15 takımında şampiyon olduğumuz sezonda da hocamdı ve beni A takım kadrosuna çağırmaya başlamıştı. Ligin son haftalarında Akova deplasmanındaydık ve 3-1 gerideydik. Hocam beni ısınmaya yolladı, içimde güzel bir heyecan vardı sonra oyuna koymak için çağırdığında heyecanım biraz arttı ve oyuna koydu. Şanslıydım ki ilk maçımda ilk golümü attım güzel de bir goldü fakat maçta 3-2 mağlup olduk bu yüzden golümün sevincini iyi yaşayamadım ama hiç bir zaman aklımdan çıkmayan bir maç oldu.

 

Şu anda ligde 2’nci sıradasınız ve bu hafta da lider Mesarya ile oynuyorsunuz. Bu maç hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Bizim için çok fazla önem taşıyan bir maç. Konsantrasyonumuzu çok yüksek tutmamız gereken bir maç. İyi çalıştığımızı iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Umarım seyir zevki güzel sahada sadece futbolun olduğu bir maç olur.

 

2019-2020 sezonu hakkında ne söylemek istersiniz?

Sezon başını çok iyi geçirdik. Sedat hocamız bizi çok iyi hazırladı. Sezona biraz şanssız başladık sakatlıklar, cezalar fakat bu zorluklara rağmen iyi puan topladığımızı düşünüyorum. Tek hedefimiz olan şampiyonluğa kilitlendik ve adım adım ilerliyoruz. 2’nci devre yaptığımız transferlerle takım daha da iyiye gidiyor. Artık son düzlüğe girdik ve önümüzdeki maçlardan maksimum puanları toplayıp hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz.

 

“Hedefim, profesyonel ligde futbol oynamak”

Gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerimi her zaman yüksek tutuyorum. Yakın hedefim kesinlikle bu sene takımım ile bu ligde şampiyon olmak. Uzak hedef olarak, profesyonel ligde futbol oynamak… Örnek olarak Kenan Özer abimizin yaptıkları ortada ve gençlerimizin Kenan Özer'i izleyerek kendini farklı yerlerde görmesi, hayal kurması önemli bir nokta. Kenan Özer'in bize şuan örnek olduğu gibi ilerde ben de gençlere örnek olmak da büyük hedeflerimden biri. Her zaman bu hedeflerimi düşünerek, hayal kurarak çalışıyorum ve kendimi geliştiriyorum. Takımımızda çok tecrübeli futbolcuların olması bana büyük avantaj sağlıyor. Her gün onlardan yeni şeyler öğreniyorum. Onların uyarılarına, söylemlerine çok dikkat ediyorum.

 

“Siyasetin sporda yeri yok…”

Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar söz konusu... Bu yüzden dışa açılım maalesef yok. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu konuda Kıbrıs’ın yetenekli gençlerinin şansız bir durumda olduğunu düşünüyorum. Fakat bizler hedeflerimizin küçülmesine izin vermemeliyiz. Elimizde olan bütün şanslarımızı değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bence siyasetin sporda yeri yok ama böyle bir durumla karşı karşıyayız ve bu durumun dezavantajlarından etkileniyoruz.

 

Sizin gibi genç oyuncular kendilerini göstermek için ne yapmalı, nelere dikkat etmeli?

Genç oyuncularımız hocaları tarafından verilen şansları dakikaları çok iyi değerlendirmeli ve kendilerine çok iyi bakmalılar. Futbolda en önemli şey sporcunun kendi vücududur bu yüzden uyku, beslenme gibi etkenlere çok dikkat etmeliler. Zaten bunun önemini uyguladık sonra vücut size bunu fark ettiriyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz genç oyunculara bu şansı tanıdığınız için sizlere çok teşekkür eder, tek hedefimizin şampiyonluk olduğunu da belirtmek isterim.


Altyapıdan, A takıma…

4 Mart 2002 tarihinde doğan Mert Güçlücan, Yonpaş Dumlupınar’ın altyapısından yetişip, A takıma kadar yükseldi. İlk kez 2017-2018 sezonunun sonlarında A takım kadrosuna yazılmaya başlayan genç oyuncu, kısa sürede A takımda görev almaya da başladı. Güçlücan, şu ana kadar çıktığı A takım maçlarında 9 gol atmayı da başardı. Genç oyuncu, A takımlar bazında attığı gollerin 4’ünü bu sezon kaydetti.

img_2986.jpg

Bu haber toplam 2373 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.