“Hedefim, en yüksek seviyeye ulaşmak”

“Hedefim, en yüksek seviyeye ulaşmak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (34) – HASAN CELİL EVREN

A+A-

“İLERLEMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hasan Celil Evren: “Ülke futbolu bence diğer Avrupa ülkelerine göre çok geride. Ben artık ilerlememiz gerektiğini, ülke futbolu için bir şeyler yapmaya çalışmamız ve çabalamamız gerektiğini düşünüyorum.”

 

“BASAMAKLARI BİRER BİRER ÇIKMAK İSTİYORUM…” Evren: “Hedeflerim, çıkabildiğim en yüksek seviyeye çıkmak. Her geçen gün daha çok çalışıp, daha çok isteyip, daha çok şey öğrenip, basamakları birer birer çıkarak ulaşabildiğim en yüksek seviyeye ulaşmak”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Yenicami’nin genç oyuncusu Hasan Celil Evren… Şu anda 21 yaşında olan Evren, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız hakkında biraz bilgi verir misiniz? O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma BTM’de yer alan kiralık olarak oynadığım Yarköy formasıyla çıkmıştım. Oldukça heyecanlıydım. Yaşım da küçük olduğu için güzel duygulardı.

 

Bildiğiniz üzere bir salgın süreci geçirdik ve en azından ülkemiz bu salgını atlatma aşamasında… Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?

Böyle bir durumla karşı karşıya geldiğimiz için çok üzgünüz. Umarım en kısa zamanda düzelir ve hayırlısıyla her şey yoluna girer.

 

“Kupayı müzemize götürmek istiyoruz”

Ligde kalan 8 haftalık bir periyot var. Kupada da yolunuza devam ediyorsunuz. Sezonun kalan bölümü hakkında neler söylemek istersiniz?

Önümüzdeki hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirip, kalan 8 haftalık bölümü de tamamlayacağız. Ligi en iyi yerde bitirip kupayı da hayırlısıyla müzemize götürmek istiyoruz.

 

“Hedefim, en yüksek seviyeye ulaşmak”

Bireysel olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Hedeflerim,  çıkabildiğim en yüksek seviyeye çıkmak. Her geçen gün daha çok çalışıp, daha çok isteyip, daha çok şey öğrenip, basamakları birer birer çıkarak ulaşabildiğim en yüksek seviyeye ulaşmak.

 

“Altyapılara daha çok önem verilmeli”

Size göre ülke futbolunun en önemli sorunu nedir?

Bence altyapılara daha çok önem verilmesi gerekiyor. Adanın her yerini gezip, küçük yaşlardaki futbolcuları keşfetmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak ve altyapılarımıza da gereken önemi desteği verirsek, yurtdışına daha çok futbolcu gidebilir. Bu da bence bizim için çok büyük bir gurur kaynağı olur.

 

“Çok gerideyiz, ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum”

Ambargolar konusunda ne düşünüyorsunuz?

Tabii ki ambargoların kalkmasını istiyoruz ama kalksa bile ülke futbolu bence diğer Avrupa ülkelerine göre çok geride. Gerek tesislerimiz, gerekse statlarımız… Ben artık ilerlememiz gerektiğini ülke futbolu için bir şeyler yapmaya çalışmamız ve çabalamamız gerektiğini düşünüyorum.

 

Son yıllarda genç oyunculara eskiye göre daha çok şans veriliyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

21 yaş altı kuralı gerçeği var. Bu kuralın iyi olduğunu düşünüyorum. Ama bence genç futbolcular eskiye göre daha çok çalışıp, kendilerine daha iyi bakıp, verilen şansları daha iyi değerlendiriyorlar.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

İnanıp çok çalışmak ve sabretmek…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara böyle bir fırsat verip, sesimizi duyurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Son olarak da, genç futbolcu kardeşlerime bir önerim olacak. Ne olursa olsun hayallerinden asla vazgeçmesinler.


Yarköy ve Gençler Birliği’nde tecrübe kazandı

Yenicami’nin genç oyuncusu Hasan Celil Evren, ilk kez BTM ekiplerinden Yarköy’de A takım forması giymiş, orada gösterdiği performansla adından söz ettirmişti. Sonraki süreçte Gençler Birliği’ne de kiralanan genç oyuncu, şu anda altyapısından çıktığı Yenicami’de oynuyor. Genç oyuncu, Yenicami’nin A takımında geçen sezon oynamaya başlarken, içinde bulunduğumuz sezonda talihsiz bir sakatlık yaşayarak, uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Evren, kısa süre öncesinde iyileşip yeniden sahalara dönmüştü.

img_8148.jpg

Bu haber toplam 9328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.