“Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu”

“Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (41) – ABDÜLAZİZ KÖSE

A+A-

“38 YIL SONRA KAZANMAK GURUR VERİCİYDİ” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Abdülaziz Köse; “Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu. Daha erken ilan edebilirdik ama olmadı. Daha iyisi 38 yıl sonra kendi evimizde, kendi taraftarımızın önünde şampiyonluğumuzu ilan etmek, bir o kadar daha gurur verici ve onurluydu”

 

“ALTYAPILARA ÖNEM VERİLMELİ”… Abdülaziz Köse; “Sayılı kulüplerimiz maalesef altyapıya önem veriyor. Bu da yetenekli birçok arkadaşımı futboldan uzak tutuyor ve gün geçtikçe futbolumuz kötüye gidiyor. Çünkü alttan gelen yetenekli futbolcular olmazsa, futbolumuz ileriye gidemez”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Abdülaziz Köse… Şu anda 19 yaşında olan Köse, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız… O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçımı kupa maçında, Gençler Birliği’ne karşı oynamıştım. İçimde biraz heyecan biraz mutluluk vardı. İlk lig maçımı da Hamitköy karşısında oynadım. İlk anlarda çok heyecanlıydım sonra ister istemez alıştım.

 

“Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu”

Ligin 26'ncı haftası sonrasında şampiyonluğa ulaştınız. Yenicami maçı sonrası kupayı da kaldırdınız. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu. Daha erken ilan edebilirdik ama olmadı. Daha iyisi 38 yıl sonra kendi evimizde, kendi taraftarımızın önünde şampiyonluğumuzu ilan etmek, bir o kadar daha gurur verici ve onurluydu. Gelecek sezonda da umarım bu başarıyı yakalarız. Hedef 11 diyelim.

 

Bireysel anlamda gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Daha iyi çalışıp sadece Kıbrıs değil, Avrupa’da da oynamak gibi hedefim var.

 

“Alttan gelen yetenekli futbolcular olmazsa, futbolumuz ileriye gidemez”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre ülke futbolunun çok sorunu var. Sayacak olursam; altyapı eksikliğimiz en başta gelir. Sayılı kulüplerimiz maalesef altyapıya önem veriyor. Bu da yetenekli birçok arkadaşımı futboldan uzak tutuyor ve gün geçtikçe futbolumuz kötüye gidiyor. Çünkü alttan gelen yetenekli futbolcular olmazsa, futbolumuz ileriye gidemez. Benim büyüklerimden istediğim, çok sevdiğim ülke futbolunun temellerini sağlam bir şekilde altyapıları kurularak ilerisi için sağlam temeller inşa etmeleridir. Bunu eğer başarırsak hem yetenekli birçok genç arkadaş ülke futboluna kazandırmış oluruz, hem de önümüzdeki yıllar için umutla futbolun geliştirmek için olumlu düşüncelerimiz olur. Daha sonra ambargoların kaldırılmasıyla dışa açılımlarda biz yetenekli gençler ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

 

Önceki yıllara oranla şu anda gençlere daha çok şans veriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu bence çok güzel bir şey, her gencimizin önü açılıyor ve futbola bir o kadar daha bağlanıyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak ve pes etmemek…

 

“Çok başarılı bir teknik adam”

Teknik direktörünüz Ali Oraloğlu hakkında neler söylersiniz?

Çok başarılı ve iyi bir teknik adam. Bunu da 3 yılda yaptığı işlerle kanıtlamıştır. Saha dışına gelirsek bir abi, bir baba, bir arkadaş…

 

Ülke futbolunda bugüne kadar birçok yerli ve yabancı oyuncu geldi geçti. Sizin idolünüz kim?

Yerli futbolcu olarak küçükken çok beğendiğim oyuncu Uğur Gök’tü. Birlikte oynama fırsatımız olduğu için çok mutluyum. Yabancı oyuncu olarak da izlediğim en iyisi Dinopeter Jude olduğunu söyleyebilirim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şet var mı?

Bu röportajı benimle yaptığınız ve düşüncelerimi paylaşma fırsatı bulduğum için ben teşekkür ederim.


Zaman zaman A takımda şans buluyor

Mağusa Türk Gücü’nün altyapısından yetişen Abdülaziz Köse, bu sezon itibariyle zaman zaman A takımda da şans buldu. Genç oyuncu son olarak ligin 25’inci haftasında Lefke ile oynadıkları ve 5-1 kazandıkları maçın 49’uncu dakikasında sahadaki yerini almıştı. Ligin 26’ncı haftasında oynanan Yenicami maçının ardından da A takımda oynayan abileri ve arkadaşlarıyla birlikte kazanılan şampiyonluğu doyasıya kutlamıştı.

107534392_3343215442396086_8115160841404781309_n.jpg

Bu haber toplam 12382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.