“Gençlere verilen şans, yapılan en güzel iş”

“Gençlere verilen şans, yapılan en güzel iş”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (20) – MERT ATEŞ

A+A-

“OYUNCULARI KAZANIYORSUN”…  Hamitköy’ün genç oyuncusu Mert Ateş, “Gençlere şans verilmesi son zamanlarda yapılan en güzel iş bence. Sonuçta o futbolcuları kaybetmek yerine kazanıyorsun ve o oyuncunun önünü açıyorsun. Bu da ülke futboluna müthiş bir katkı sağlıyor”

 

“İYİ KARAKTERLİ BİR OYUNCU OLMAK İSTİYORUM”… “Çok daha iyi olmak için her zaman elimden geleni yapıp çok çalışacağım. Burada da Kıbrıs’ın en iyi kulüplerinde forma şansı bulmak istiyorum. Bunun yanında iyi karakterli bir oyuncu olmak en büyük temennim”

 

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden Hamitköy’ün genç oyuncusu Mert Ateş… Şu anda 21 yaşında olan Ateş, hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

A takım bazında ilk kez forma giydiğiniz maçtaki duygularınız nasıldı?

Ozanköy ile oynuyorduk. Aşırı heyecanlıydım. Sahada hocalarıma kendimi göstermek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Çok hırslıydım ve bana verilen formanın hakkını vermek istiyordum maç sonunda da hocalarımdan olumlu tepkiler aldım.

 

Zorlu Yenicami maçında çok önemli bir galibiyet aldınız. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Dışarıdan herkese bu maç sorulduğunda herkesin maçı Yenicami’nin farklı kazanacağı cevabını alıyorduk. Biz içerde oynadığımız bütün maçları kaybetmeme pahasına çıkıyoruz. Rakip kim isterse olsun o günkü hırsımız, motivemiz bambaşka oluyor. Bizi sanki rakipleri olarak görmedikleri için gayet güzel oyunumuzla, hırsımızla ve mücadelemizle kazandık. Dilerim bu galibiyetlere bir yenisini daha ekleriz. Buradan da takım arkadaşlarımı, yönetimi, hocalarımızı ve bizi desteklemeye gelen herkese emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

 

gelecek1-001.jpg

 

“İlerleyen haftalarda hedeflediğimiz noktaya ulaşacağız”

 

2019-2020 sezonu hakkında neler söylemek istersiniz?

Şuan her şey belirsiz duruyor. Ligde her takım, her takımı yenebilecek durumda ve bu son maçlara kadar gidecek gibi duruyor. Biz hedeflediğimiz noktaya yükseleceğimize inanıyorum.

 

Bireysel olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Çok daha iyi olmak için her zaman elimden geleni yapıp çok çalışacağım. Burada da Kıbrıs’ın en iyi kulüplerinde forma şansı bulmak istiyorum. Bunun yanında iyi karakterli bir oyuncu olmak en büyük temennim. Hem saha dışı, hem de saha içinde herkese karşı örnek birisi olmak için her zaman gayret gösteriyorum. Temennim dürüst karakterli bir futbolcu olmak…

 

Son yıllarda bazı takımlarda genç oyunculara çok fazla şans veriliyor. Bu konu hakkında neler söylersiniz?

Son zamanlarda yapılan en güzel iş bence. Sonuçta o futbolcuları kaybetmek yerine kazanıyorsun ve o oyuncunun önünü açıyorsun. Bu da ülke futboluna müthiş bir katkı sağlıyor. Bizlere de verilen bu forma şansını iyi değerlendirmek düşüyor.

 

 

“Ülke dışındaki futbol bizim çok üstümüzde”

 

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere karşı ambargolar uygulandığı için dışa açılım olamıyor. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Öncelikle her konuda ambargoların kalkmasına hazır olmamız lazım. Sahalarımız gibi, futbolcu sözleşmemiz gibi konuları düzeltmemiz gerekiyor. Bence artık yavaş yavaş dışa açılmamız lazım. Çünkü ülke dışındaki futbol bizim çok üstümüzde ve bizim oradan öğrenecek birçok şeyimiz var. Kendimizi geliştirmek ve profesyonel olabilmek için ambargoların da kalkması şart.

 

“Yeteneğine uygun şekilde çalışmalı…”

 

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre kendi özelliğine göre çalışmak gerekiyor. Bir futbolcu defansif yönde iyiyse defansif yönde çalışması lazım. Yani yeteneğin hangi bölgeye uygunsa o yönünü geliştirmek için çalışmalısın. Takımla yapılan antrenmanlarda %100 çalışmamız lazım. Uyku düzenine dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun yanında hocalar başta olmak üzere, takımdaki büyüklerini dinlemek de gelişim için çok önemli. Çünkü onlar da bu yoldan geçti ve biz gençlere göre hem çok daha tecrübeli… Bir maç kazandığımızda hemen rehavete kapılmadan galibiyeti unutup önümüzdeki maça odaklanmak ve motivasyonumuzu her zaman yüksek tutmalıyız. Son olarak da evden çıkarken annemizin duasını almalıyız. Bunları yaptığımız takdirde başarı kendiliğinden gelecektir.

 

Son olarak senin eklemek istediğin bir şey var mı?

Böyle bir projeye yer verdiğiniz için hem YENİDÜZEN Gazetesi’ne, hem de sizlere çok teşekkür ediyorum.

 


En fazla süre alan oyunculardan biri…

Hamitköy’ün altyapısından çıkan Mert Ateş, tam 2016-2017 sezonunda A takım kadrosuna yazılmaya başlasa da, A takımda tam anlamıyla geçen sezon forma giymeye başladı. Geçen sezon ligde 28, Kıbrıs Kupası’nda da 1 kez forma giyen 21 yaşındaki oyuncu, bu sezonda takımı Süper Lig’de mücadele etmesine rağmen sürekli olarak forma giyiyor. Genç oyuncu, ligin ilk devresinde takımının en fazla süre alan oyuncularından biri oldu.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.