“Gençlere önem verilmesi güzel”

“Gençlere önem verilmesi güzel”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (22) – SABRİ ÇİFTÇİOĞLU

A+A-

“GENÇLERE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLİYOR”… Mormenekşe’nin genç oyuncusu Sabri Çiftçioğlu; “Gençlere önem verilmesi bana göre bu çok güzel bir şey. Eskiye göre şimdi gençlerin şans bulma olasılığı daha da yüksek. Çünkü her kulübün geldiğimiz bu yıllarda kendi geçlerine ihtiyacı var”

 

“ÖZGÜRLÜKLERİ ENGELLENMİŞ BİR ÜLKEYİZ”… “Özgürlüğü engellenmiş bir ülkeyiz. Hiçbir zaman kendi kararlarımızı kendimiz veremiyoruz. Özgür olmayan bir ülkenin ne futbolu özgür olur, nede futbolcusu…”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig’in Mağusa ekiplerinden Mormenekşe’nin genç oyuncusu Sabri Çiftçioğlu… Şu anda 20 yaşında olan Çiftçioğlu, hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçını anlatır mısınız? Sahaya ilk çıktığınız an duygularınız nasıldı?

İlk A takım maçıma 16 yaşındayken Lefke’ye karşı oynamıştım ve o sezon Süper Lig’de mücadele ediyorduk. O gün ilk kez anladım ki, büyüklerimizin dedikleri doğruydu. A takım ve genç takım arasında dağlar kadar fark olduğunu o gün anladım. Çok heyecanlıydım ve maç akşamı maçı düşünmekten uyuyamadım. Çok güzeldi ve o günü bir daha yaşamak isterdim.

 

Takım olarak bu sezonki hedefleriniz nelerdir?

Takım olarak hedefimiz ligi yukarılarda bitirmek. Takımın o gücü olduğuna da inancım sonsuz tabi. Birinci Lig bana göre en sürpriz ligdir. Ne getireceği belli olmaz.

 

Peki, bireysel olarak hedefleriniz nelerdir?

Bireysel olarak hedefim daha iyi yerlere gelebilmek ve profesyonel bir şekilde futbol oynamaktır. Hayalim ise ülkemde ambargosuz, sözleşmeli futbolcunun değer göreceği bir futbol düzeninin gelmesidir.

 

“En önemli sorun futbolcu sözleşmesinin olmayışı…”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun, futbolcuların söz hakkı hiçbir şekilde olmamasıdır. Sözleşmenin şu anki ülke futboluna çok yararlı olacağını düşünüyorum. Oyuncular gittikleri takımlardan kaçamadıkları için futbolu bırakma noktasına geliyor. Bu konu yüzünden futbolu bırakan birçok yetenekli arkadaşım ve abilerim var. Bence ülke futbolunun en büyük sorunu bu…

img_7628.jpg

“Özgürlükleri engellenmiş bir ülkeyiz”

Size göre futbolumuza ambargoların uygulanması ülke futbolumuzu nasıl etkiliyor?

Özgürlüğü engellenmiş bir ülkeyiz. Hiçbir zaman kendi kararlarımızı kendimiz veremiyoruz. Özgür olmayan bir ülkenin ne futbolu özgür olur, nede futbolcusu… Hayalim ambargonun kalkması…

 

“Gençlere şans verilmesi güzel”

Ülkemiz futbolunda genç oyuncular son yıllarda ön planda. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Bana göre bu çok güzel bir şey. Eskiye göre şimdi gençlerin şans bulma olasılığı daha da yüksek. Çünkü her kulübün geldiğimiz bu yıllarda kendi geçlerine ihtiyacı var. İnşallah şans bulamayıp da bu şansı bekleyen arkadaşlarımda bu şansı bulurlar.

 

Peki, genç oyunculara başarılı olmaları için ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Çalışmaktan asla vazgeçmesinler. Bize geldiği gibi bir gün sıra onlara da gelecektir. Oynayan arkadaşlarıma ise daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmelerini tavsiye ederim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bu imkanı tanıdığınız için sizlere teşekkür ederim. Bütün genç arkadaşlarıma başarılar diler, daha güzel günler görmek dileği ile…


Kısa sürede A ­takımın değişmez oyuncularından oldu

Mormenekşe’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, kırmızı yeşilli ekibin A takımında ilk kez 2016-2017 sezonunda yükseldi. 2017-2018 sezonunda düzenli olarak forma giyme şansı bulan Çiftçioğlu, bir daha A takım formasını bırakmadı. Genç oyuncu, bu sezon U21 1. Lig ve Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda 1’er gol attı.

img_7625.jpg
 

Bu haber toplam 2910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.