“Gençlere güvenin artması umut vericidir”

“Gençlere güvenin artması umut vericidir”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (44) – ERAY VUDALI

A+A-

“VERİLEN ŞANSI DEĞERLENİDRMELİYİZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Eray Vudalı; “Biz gençlere güvenin arttığını görmek, ilerisi için çok umut vericidir. Çalışan, hak eden herkesin forma şansı bulması tarafındayım. Bize forma şansı verildiğinde yapmamız gereken şey, verilen şansı en iyi şekilde kullanmaktır.”

 

“ÇALIŞMAK VE PES ETMEMEK”… Vudalı; “Başarı kendinde ve çevrende biter. İlk önce yapacağın şeye ve hayal ettiğin şeye kendini inandıracaksın. Başarının önemli kuralı çalışmak, Hırs/Azim ve Pes etmemektir.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Sezonu kiralık olarak Hamitköy’de geçiren genç oyuncu Eray Vudalı…  Şu anda 20 yaşında olan Vudalı, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk maçım Mormenekşe-Akova maçıydı ve çok heyecanlıydım. Yıllardır birlikte futbol oynama hayali kurduğum abilerimle ayni formayı giyip mücadele edeceğim için oldukça mutluydum.

 

“Hamitköy’ü hak ettiği yerde tuttuk”

Zorlu bir sezon geride kaldı ve Hamitköy olarak lige tutunmayı başardınız. Sezon hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Takım arkadaşlarım, yönetim ve teknik heyet olarak hep birlikte kenetlendik. Hamitköy’ü hak ettiği yerde yani Süper Lig’de tuttuk. Her şey inanmakla başlar. Sezon başından beri her zaman hocalarımız bize pes etmemeyi, arkadaşlarımız hata yaptığında o hataları kapatıp onlar için de koşmamızı anlattı, çalıştırdı bizde bunu uyguladık. En önemlisi aile olduk, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Herkesin emeğine yüreğine sağlık.

 

Geride kalan sezonda Hamitköy’de kiralıktınız. Yeni sezon için Hamitköy veya başka bir kulüpten teklif aldınız mı?

Evet kiralıktım. Şu ana kadar bana Hamitköy tarafından teklif yapıldı. Önümüzdeki süreçte değerlendireceğim.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim kupalar kazanmak, iyi insanlar tanımak ve futbol oynadığım sürece futboldan zevk almaktır. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapıp çalışmaya devam edeceğim. Her şeyiyle ülke futbolunda iz bırakmak isterim. Tabii bu arada, ailemi gururlandırmak ve onların bana verdiği desteği karşılamak isterim.

 

“Hayal et, çalış ve başar...”

Bildiğiniz gibi son dönemlerde genç oyuncular eskiye göre daha çok fırsat bulabiliyor. Bu konuda ne söylersiniz?

Biz gençlere güvenin arttığını görmek, ilerisi için çok umut vericidir. Çalışan, hak eden herkesin forma şansı bulması tarafındayım. Bize forma şansı verildiğinde yapmamız gereken şey, stres altına girmeyip kendimiz olup, verilen şansı en iyi şekilde kullanmaktır. En önemlisi yaptığımız işten ve oynadığımız oyundan zevk almamızdır. Verilen forma şansını iyi kullanmadığınızda küsmeyip, daha azimli, daha hırslı çalışıp tekrar o forma mücadelesi içine girmekten kaçınmamalıyız. Her şey hayal etmekle başlar. Hayal et, çalış ve başar...

 

“Çalışmak ve pes etmemek…”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarı kendinde ve çevrende biter. İlk önce yapacağın şeye ve hayal ettiğin şeye kendini inandıracaksın. Başarının önemli kuralı çalışmak, Hırs/Azim ve Pes etmemektir. Kendini inandırdığın sıra, çevrende herkesin bir fikri vardır iyi veya kötü onları kırmadan dinlemek zorundasın. Ben, bana mantıklı gelse de, gelmese de, herkesin fikirlerini dinleyip onları düşünüp düzeltmeye çalışan biriyim. Benim eğer ortada bir başarım varsa bunun da en önemli faktörlerinden biri ailemdir. Babam Sermen Vudalı, Annem Ece Vudalı, Kardeşim Cenkay Vudalı… Yani benim yanımda olan ailem ve arkadaşlarımdır. Onlar iyi zamanımda da, kötü zamanımda da her zaman yanımda olup bana güç vermişlerdir. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

 

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun profesyonelleşememektir. Adamızda çok yetenekli futbolcular var ve Türkiye’ye gidip şansını denemesi gerekiyor. Eğer imkânı yoksa adadan çıkamıyor ve belki de o yeteneği kayboluyor. En büyük sorunlardan bir tanesi de altyapı sorunudur. Altyapısı iyi olan kulüpler ve altyapısına önem veren kulüpler gelecek yıllarda diğer kulüplere fark atacaktır. Bence tüm takımların altyapıya daha fazla önem vermesi gerekiyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Çok yetenekli ve karakterli abilerimle oynadım. Cemil Awwad olsun, İrfan Boşnak olsun, Aksel Kaptanoğlu olsun… Ama benim için idol yerli olarak stilimizin benzemesi, saha içindeki ve saha dışındaki duruşuyla Osman Çobanoğlu’dur. Yabancı futbolcu olarak Hamitköy’de ligin ilk devresinde çalıştığım John Ebuka’dan disiplini, çalışma azmini, hırsı ve pes etmemeyi gördüm. Benim için o da çok büyük bir artı oldu. Yabancı futbolcu olarak da John Ebuka’dır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak benim gibi genç olan arkadaşlarıma bir şeyler söylemek isterim. Ne olursa olsun kesinlikle çalışmayı bırakmayıp, küsmeyip mücadeleye etmeye devam etsinler. Kıbrıs olarak da altyapılara daha çok önem verilmesinden tüm kulüplere de rica ederim. Gençlerimize sahip çıkalım. Bana bu fırsatı verdiğiniz için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.


Performansıyla dikkat çekti

Akova Vuda takımının altyapısından yetişen Eray Vudalı, sezon başında kiraloık olarak Hamştköy’ün yolunu tuttu. 1 sezon boyunca kırmızı siyahlı formayı terleten genç oyuncu, gösterdiği performansla göz doldurdu. Vudalı, Hamitköy formasıyla bu sezon çıktığı maçlarda 6 da gol atmayı başardı.

img_5836.jpg

Bu haber toplam 14912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.