“Geçmişini bilmeyenlere ders vermeye başlıyoruz”

“Geçmişini bilmeyenlere ders vermeye başlıyoruz”

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya Türk Spor Kulübü, kendilerine APOEL yakıştırması yapılması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

A+A-

Özellikle son oynanan Yenicami karşılaşmasında bu yakıştırılmanın yapılması üzerine Çetinkaya, “olarak bugünden itibaren geçmişini bilmeyenlere ders vermeyi kendimize bir görev addediyor ve tarihten bir fotoğrafla eğitimimize başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Kurulduğu 1930 yılından itibaren Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinin sembollerinden olan Çetinkaya Türk Spor Kulubü'ne, bir takım kendini ve tarihini bilmezler tarafından APOEL yakıştırılması yapılmaktadır.

Unutulmamalıdır ki; futbol vasıtasıyla Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinin yegane savunucusu olan Çetinkaya Türk Spor Kulübü, bu topraklarda iki toplumlu başarılar elde eden, ve adı edilen, adına yakıştırmalar yapılan diğer kulübe ezeli rakiplik yaparak Kıbrıs Türkü'nü zirveye taşıyan yegane spor kulübüdür.

Bu benzetme, hem Kıbrıs Türkünün bu topraklardaki milli mücadelesine, hem de geçmişine yapılmış büyük bir hakarettir. Zaten bu benzetmeyi yapanların geçmişlerini bilmedikleri ve taraftarı oldukları camianın kuruluş amaçlarından dahi haberdar olmadıklarını ortaya koymaktadır

Çetinkaya Türk Spor Kulübü olarak bugünden itibaren geçmişini bilmeyenlere ders vermeyi kendimize bir görev addediyor ve tarihten bir fotoğrafla eğitimimize başlıyoruz.

Aşağıdaki fotoğraf 1952 yılında APOEL’i 5-2 mağlup ederek Pakkos Şildini en çok kazanan kulüp ünvanını elde eden Çetinkaya Türk Spo Kulübü, gururla ve omuzlarda kulübümüze şildi getirirken çekilmiştir.”

Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.